Friday, June 24, 2011

mumble

pernah dapat surat saman parking kereta dan merasa gembira?

jangan merungut pening kepala. dunia kan berputar

owh, awak memang jambu bila pagi-pagi belikan saya air tin pepsi

kenapa report bulanan ni kena buat tiap-tiap hujung bulan?

jangan suruh saya beli pinggang mangkuk sebab saya hanya makan dalam polistrine

/rena tengah bosan tunggu 5.30pm

Wednesday, June 22, 2011

sakit hati

sudah. lupakan saja tentang kasut orang lain. mari berkisah tentang kasut sendiri pula. tapi kita mulakan dengan kisah hati dulu. kisah sakit hati.

sakit hati itu lama. tapi bukan selama-lamanya. betul. ini pengalaman sebenar. iaitu bila sudah tertakdir untuk tidak dapat memiliki that damn gorgeous Bill Keith black boot hanya sebab noni terbeli dua saiz lebih besar. hingga tercipta entri pendek ini. pendek sebab tak mampu nak tulis panjang-panjang kerana hati terasa seperti dikelar-kelar dengan pedang samurai dan direnjis-renjis dengan jus lemon asli.

walaupun hati pernah hampa berpuluh kali untuk sebab kasut tiada size, kasut sold out, kasut tiada warna kegemaran tapi Bill Keith ini mencedera hati dengan penuh no mercy. umpama cinta pertama yang kecundang gara-gara orang ketiga.

dan walaupun masih ada kasut-kasut lain yang setia mengalas kaki dan menjadikan diri sedikit tinggi, tapi hati tetap sedih memikirkan Bill Keith itu. kan saya dah cakap. sakit hati itu lama.

tapi bukan selama-lamanya.

hinggalah Lewre mula beratur di rak kasut KLCC. umpama ada orang bagi telur 30 biji Gred A lepas dia pecahkan 5 biji telur kita yang berGred C.

umpama jatuh cinta kali kedua. dan kemudiannya jatuh cinta berturut-turut untuk setiap 2 minit yang seterusnya. dan berterusan jatuh cinta bila berjaya memiliki dengan saiz yang sebenar.

serta merta hati tersembuh dari luka tikaman Bill Keith
serta merta berasa suka
serta merta rasa gembira tak terkira
serta merta senyum
serta merta rasa muda 5 tahun.

ok, ayat serta merta terakhir tu tiada kaitan. sebab yang saya nak kongsi sebenarnya ialah pasal sakit hati.

sakit hati itu lama. tapi bukan selama-lamanya. betul. ini pengalaman sebenar.

Wednesday, June 15, 2011

muat

sudah berhari-hari tak berselera nak makan. hampir lupa pada bau wangi padprik ayam, ikan gelama goreng garing dengan sambal belacan makcik cafe. dan juga telur dadar kosong yang gebu. 

breakfast pagi yang paling setia ialah black coffee.

waktu lunch kini hanya ada milo. ataupun nescafe. ataupun biskut tiger. ataupun biskut jagung.

makan malam ialah apa saja yang ada dalam peti ais. apple. atau oren. atau ais krim. atau yoghurt. atau air kosong.

entahlah

ini masalah dia. tapi saya pula yang begini.

saya rasa, mungkin sebab saya betul-betul muat kasut dia sekarang

mungkin lah

Monday, June 13, 2011

Tuesday, June 07, 2011

dia selesa tapi saya tidak

hidung panas

mata berair

suara sengau

sungguh tak selesa dengan kuman-kuman selesema yang menumpang dalam badan

tapi kuman-kuman ni nampak macam selesa sangat. enam biji Uphamol Flu hanya di jeling. lansung tak nak lari.

hmmphh!!!