Monday, May 30, 2011

sakit

entah macam mana bermula. tapi sedar-sedar saya dah mula berkongsi rasa sakit dia.

sakit kan rena...

-sangat-sangat
sabar yer. saya tahu hati sekarang tengah hancur. jiwa sekarang tengah kacau. tapi cepat-cepat lah jadi kuat. kami tak seronok jadi power rangers bila ahli kuning dia sedih-sedih macam ni

Thursday, May 26, 2011

parah 1

"kadang-kadang bila dia tiba-tiba ada di sebelah aku, aku rasa mcam nak jer pautkan tangan aku dengan tangan dia. biar rasa dalam hati ni mengalir ke dalam hati dia"


saya tak tahu nak cakap apa
juga tak tahu nak buat apa

Wednesday, May 25, 2011

awak kena janji

dah berbulan bulan saya kerja part time

jadi buruh kontrak

sekarang saya dah confident

saya nak bina tembok batu bata merah

antara awak dengan saya

sebab batu bata merah tu lagi tahan lasak berbanding batu bata simen

supaya saya tak nampak awak. tak dengar awak. tak tahu awak

tapi awak kena janji

awak jangan panjat tembok tu tau

Tuesday, May 24, 2011

berisi

majlis doa selamat untuk orang tua roman dah selesai

muffin coklat saya laku

bekas muffin coklat saya, yang saya ingat kosong

rupa-rupanya berisi

tq!!

Friday, May 20, 2011

esok ialah hari bakery

buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate
buat muffin chocolate

Wednesday, May 18, 2011

quote dia

life isn't about how to survive the storm


but how to dance in the rain

Saturday, May 14, 2011

Hari Ibu 8 May : ini version angan-angan dan juga version kenyataan

VERSION 1:

Saya bangun awal-awal pagi dan wish bonda Selamat hari Ibu.
Saya vacuum carpet. Lap sofa. Mop lantai. Mop tangga. Cuci tingkap. Sapu siling. Dan sapu minyak merah pada sofa kayu faveret bonda. Selepas itu saya masak air dan buatkan Nescafe kurang pahit untuk bonda. Dan saya mula buat Moist Chocolate Cake untuk bonda. Agak senang bila pakai tepung kek yang instant. Cuma tambah air, minyak dan telur. Gaul hingga sebati. Terus masuk oven. Sementara nak tunggu kek masak, saya buat nasi lemak dan sambal paru. Ada kangkung celur, telur rebus dan crushed walnut. Sebenarnya kacang tanah habis dan kebetulan ada walnut balance buat kek, maka saya hidangkan dengan nasi lemak. Jam 9 pagi, semua dah siap terhidang atas meja. Kek saja yang belum sejuk. Nanti bila sejuk saya nak simbah dia dengan sos coklat biar dia mewah dengan coklat. Selepas menikmati makan pagi, saya bawa bonda bersiar-siar di tasik dan kemudian belanja dia makan tengahari di restoren berdekatan.

VERSION 2 :

Saya bangun pukul 8 pagi dan wish bonda Selamat Hari Ibu.
Masak air dan bancuh Nescafe untuk bonda. Saya bakar roti dan susun botol jem strawberry, botol madu, botol mayonis dan botol sos coklat hersheys atas meja. Nanti bonda boleh pilih apa perisa roti dia pagi itu. Saya keluarkan tepung instant moist chocolate cake untuk buat kek. Saya baca instruction. Lepas tu saya simpan balik. Jam 9 pagi, bonda bersarapan dengan che amid makan roti bakar dengan jem strawberry. Saya pula layan drama korea dengan oren panas. Lepas makan pagi saya bawa bonda keluar. Tapi bukan pergi tasik. Kami pergi pasaraya Ong Tai Kim. Beli bawang, beli gula, beli sabun basuh kain, beli kicap, beli daging cincang, beli ubi kentang, beli ubat gigi, beli bunga lawang, beli kopi dan minyak masak. Kemudian untuk makan tengahari, bonda belanja kami makan satay Hj Samuri.


mana satu version angan-angan?
mana satu version kenyataan?
mana-mana pun boleh. pilih ikut suka.

Friday, May 13, 2011

takpe, aku tak kisah


kadang-kadang aku rasa macam nak pertikaikan result Pengajian Am STPM kau. 

sebab selalunya kalau aku tanya kau soalan serius, kau akan jawab dengan serius. cuma jawapan kau ialah tahap kari ikan bilis tanpa garam dan serbuk kari. 

semalam aku tanya kau kenapa bumper kereta tercalar
kau jawab sebab driver citra hitam tu suka kat kau. tapi sebab tak boleh cium kau maka dia cium bumper kereta kau.

rugi sebab tak tahu siapa sebenarnya tuan punya citra hitam tu. tapi takpe. aku tak kisah. aku lagi suka jawapan ini berbanding komen dia yang soalan aku tak bernas bila aku tanya dia flight dia pukul berapa hari tu.


Wednesday, May 11, 2011

ini entri auto update

ini entri auto update
entah di mana budak rena sekarang ini

ini entri auto update
sebagai langkah berjaga-jaga takut rena terlupa nak buat entri sempena 11 may 2011

ini entri auto update
khusus untuk ahli keluarga perempuan bongsu che amid

ini entri auto update
sebab hari ini anisha genap 3 tahun

ini entri auto update
sebagai tattoo untuk tiga tahun yang kadang-kadang menyampah, kadang-kadang nak marah, kadang-kadang geram tapi semuanya indah

ini entri auto update
untuk ucap HAPPY 3rd BIRTHDAY untuk anisha besar-besar

HAPPY BIRTHDAY ANISHA!!!!