Wednesday, March 30, 2011

resah tikus hijau

tikus hijau resah. saya yang jadi mangsa. setiap malam sebelum tidur dia pasti akan bercerita tentang resah dia. dia kata ekor dia dah makin panjang. makin panjang hingga membelit leher dia ketika tidur.

saya kata itu mustahil sebab gigi bongsu dia dah lama tumbuh. dia dah demam panas sebab gigi bongsu dia. bila gigi bongsu dah tumbuh, kita takkan tinggi lagi. ekor pun sama, takkan memanjang.

tapi dia tak dengar. dia tetap kata ekor dia memanjang. dan lagi dia kata sudah banyak kali dia tiba-tiba sesak nafas ketika tidur. saya kata itu mungkin wayar charger telefon yang belit leher dia. dia tetap kata bukan. dia sungguh-sungguh kata itu ekor dia.

dia kata dia ada bukti. dulu dia pernah ukur panjang ekor dia. dan bila dibandingkan dengan panjang sekarang, memang nampak ada peningkatan. saya mula percaya. mungkin teori gigi bongsu tu hanya untuk tulang kaki dan bukan untuk ekor tikus.

saya tanya dia berapa panjang ekor dia dulu. dia kata 4 inci. tak sempat saya tanya panjang sekarang dia terus bagi info yang panjang ekor dia sekarang ialah 10 cm.

sekarang saya pula yang resah tentang dia....

Monday, March 28, 2011

teori high heels

untuk rasa lebih sayang pada high heels yang lama-lama

sila beli high heels baru yang tak berapa lawa, leceh untuk dipakai dan menyakitkan kaki

Thursday, March 24, 2011

merajuk


dulu, saya patahkan batang pokok bunga merah ni. tak sengaja. sampai sekarang dia tak tumbuh-tumbuh. dasar pokok bunga kuat merajuk!! 

Wednesday, March 23, 2011

sakit

kadang-kadang benda yang gembira itu menyakitkan

sangat sangat

Wednesday, March 16, 2011

Superhero

In case u r worry about me (which; i am 200% assured that u do)..


I am fine. This tsunami and earthquakes and the radiation mungkin boleh buat i jadi Wolverine. :)

Monday, March 14, 2011

PAINTBALL 020311


baru tahu rupa-rupanya ada seorang ultraman sebagai ahli kumpulan


gambar blur. sebab photographer kaget. bila dengar bunyi shoot, dia pun lari bersama-sama.



tapi tetap jugak kena tembak. kitorang hanya dilarang tembak marshall. tapi tak dilarang tembak photographer. *wink


Sarjan Hassan. Leftenan Adnan. Chin Peng


menyorok belakang kereta la konon. tapi akhirnya tertembak jua.
dan terkalah jua. hahaha!!

tapi lepas kena tembak semua kumpul ramai-ramai dan bergambar dengan gembira. yang paling gembira ialah lelaki dengan vest kuning tu. itu CEO saya. sungguh bergembira sebab tak kena tembak.

ahli-ahli menembak dan tertembak dan ahli-ahli marshall.

lebam kena tembak


Monday, March 07, 2011

bergaduh itu sebenarnya seronok (kalau dengan kawan yang menyeronokkan)

dia texted :
i am mad. blame my hormon.

saya replied :
i thought u dah menopause.


hahahahaha!!!!

Friday, March 04, 2011

Paintball Suka-suka Kompeni Kita

Jumaat Mellow. Ramai yang MC penangan Paintball semalam dan kelmarin. Kalau ada yang datang pun, masing-masing akan sibuk compare lebam siapa yang paling besar dan kaki siapa yang cramp paling banyak malam semalam.

Lengan saya lebam dan nampak macam teruk. Tapi sebenarnya taklah sakit sangat. Nuar kata nanti akan jadi kanser. Tapi saya tahu Nuar tak terror subjek Biologi masa tingkatan 5 dulu. Maka tak usah percaya dia. Jepp perli saya. Dia kata orang masuk hutan main paintball, bukan buat tatoo. Geram. Rasa macam nk conteng jaket baru dia tapi sebab team dia winner lalu saya buat titik kecil jer dekat jaket baru dia.
Tapi apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan peluang untuk tembak bos sendiri yang selalu buat kita balik lambat sebab prepare report yang 8-9 kali kena ammend. Atau tembak bos kawan-kawan kita yang selalu buli kawan-kawan kesayangan kita. Atau tembak siapa-siapa yang bukan kawan kita tapi selalu buat kerja yang menyusahkan kita. Atau tembak kawan kita sendiri dengan alasan suka-suka.

Dan apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan gelak besar kita bila dalam game Raise Your Flag yang mana rules of game dia is kita kena naikkan bendera team kita secepat yang mungkin tanpa kena tembak dengan peluru oren yang sakit tu tapi tiba-tiba ahli team lawan lari laju-laju pergi ke tiang bendera dan naikkan bendera kita. Terus kita menang dengan rasa malu-malu dan terharu.

Dan apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan rasa gatal bila puluh-puluh duri pokok hutan tu tercucuk kat tapak tangan kita gara-gara aksi soldier terlampau sangat. Dan lepas tu terpaksa pulak menadah rasa sakit bila tangan kena picit-picit dan tekan-tekan kuat-kuat untuk keluarkan duri-duri tu. Baru kita tahu maksud sebenar peribahasa duri dalam daging.

Dan apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan strategi paling brilliant kapten kita yang bermuka juara dan bersuara pahlawan untuk tiga orang cover dia supaya dia dapat sampai ke kem lawan dan pasang bom kat situ. Tiga orang lagi jaga kem. And yang lain jaga sempadan supaya musuh tak boleh masuk. Tapi bila game on jer, dia tiba-tiba lari ikut direction lain dan jadilah dia pahlawan kamikaze utama sebab dia orang pertama yang kena tembak.

Dan apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan rasa excited bila CEO kita sendiri turun padang dan masuk hutan untuk main sama-sama dengan kita. Walaupun dia dapat marker/gun yang extra hebat dari yang kita punya tapi dia lansung tak tembak siapa-siapa. Ini bukti dia sayang staff dia (or dia tak tahu nak tekan punat mana untuk release the trigger)

Dan apalah sangat lebam-lebam, muka merah, nafas semput, cramp kaki, sakit belakang, sakit leher dan segala macam sakit lagi tapi kita semua seronok sebab at least kompeni masih lagi bermurah hati sponsor kita untuk main-main macam ni. Plus makan sedap empat kali sehari dan bekalan air 100Plus yang tak putus-putus.

Thursday, March 03, 2011

meratap pilu

Baru jer saya tinggalkan semua-semua satu hari

Hari ni semua dah tinggalkan saya