Tuesday, November 29, 2011

dan telah ku nyanyikan kau lagu cinta

supaya lepas ini kau boleh menyanyi sendiri tanpa bantuan aku

tapi aku masih boleh tolong petik gitar oren kau, sekali sekala

tapi hanya petik gitar

atau mungkin juga boleh tepuk tangan

che amid dah nak mendarat lagi tujuh hari

tujuh : 1

tujuh : 2

tujuh : 3

tujuh : 4

tujuh : 5

tujuh : 6

tujuh : 7

tengok, 7 kali aku ulang perkataan tujuh tu

tujuh hari untuk aku vacuum semua carpet dalam rumah, mop lantai, basuh bilik air, kutip daun pokok nangka sebelah rumah, kemas balkoni atas, trim pokok-pokok bunga dalam pasu bunga, lap tingkap, sapu minyak merah pada sofa kayu, taruk bateri pada jam dinding dekat dapur, tebas semak samun belakang rumah,  basuh porch depan, basuh kete che amid, kemas semua baju dalam bilik che amid, cuci peti ais, kemas kitchen cabinet, cuci longkang belakang rumah, mop tangga and last but not least..

carik char koay teow sedap. sebab aku teringin sangat-sangat nak makan char koay teow yang sedap dengan cili jeruk dan juga kerang gemuk-gemuk.

jangan ajak aku nyanyi lagi. aku bizi!!

1 comment:

roman said...

carik char koay teow aku boleh tolong

yang lain-lain, aku tolong bagi semangat je lah