Friday, March 04, 2011

Paintball Suka-suka Kompeni Kita

Jumaat Mellow. Ramai yang MC penangan Paintball semalam dan kelmarin. Kalau ada yang datang pun, masing-masing akan sibuk compare lebam siapa yang paling besar dan kaki siapa yang cramp paling banyak malam semalam.

Lengan saya lebam dan nampak macam teruk. Tapi sebenarnya taklah sakit sangat. Nuar kata nanti akan jadi kanser. Tapi saya tahu Nuar tak terror subjek Biologi masa tingkatan 5 dulu. Maka tak usah percaya dia. Jepp perli saya. Dia kata orang masuk hutan main paintball, bukan buat tatoo. Geram. Rasa macam nk conteng jaket baru dia tapi sebab team dia winner lalu saya buat titik kecil jer dekat jaket baru dia.
Tapi apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan peluang untuk tembak bos sendiri yang selalu buat kita balik lambat sebab prepare report yang 8-9 kali kena ammend. Atau tembak bos kawan-kawan kita yang selalu buli kawan-kawan kesayangan kita. Atau tembak siapa-siapa yang bukan kawan kita tapi selalu buat kerja yang menyusahkan kita. Atau tembak kawan kita sendiri dengan alasan suka-suka.

Dan apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan gelak besar kita bila dalam game Raise Your Flag yang mana rules of game dia is kita kena naikkan bendera team kita secepat yang mungkin tanpa kena tembak dengan peluru oren yang sakit tu tapi tiba-tiba ahli team lawan lari laju-laju pergi ke tiang bendera dan naikkan bendera kita. Terus kita menang dengan rasa malu-malu dan terharu.

Dan apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan rasa gatal bila puluh-puluh duri pokok hutan tu tercucuk kat tapak tangan kita gara-gara aksi soldier terlampau sangat. Dan lepas tu terpaksa pulak menadah rasa sakit bila tangan kena picit-picit dan tekan-tekan kuat-kuat untuk keluarkan duri-duri tu. Baru kita tahu maksud sebenar peribahasa duri dalam daging.

Dan apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan strategi paling brilliant kapten kita yang bermuka juara dan bersuara pahlawan untuk tiga orang cover dia supaya dia dapat sampai ke kem lawan dan pasang bom kat situ. Tiga orang lagi jaga kem. And yang lain jaga sempadan supaya musuh tak boleh masuk. Tapi bila game on jer, dia tiba-tiba lari ikut direction lain dan jadilah dia pahlawan kamikaze utama sebab dia orang pertama yang kena tembak.

Dan apalah sangat lebam tu kalau nak dibandingkan dengan rasa excited bila CEO kita sendiri turun padang dan masuk hutan untuk main sama-sama dengan kita. Walaupun dia dapat marker/gun yang extra hebat dari yang kita punya tapi dia lansung tak tembak siapa-siapa. Ini bukti dia sayang staff dia (or dia tak tahu nak tekan punat mana untuk release the trigger)

Dan apalah sangat lebam-lebam, muka merah, nafas semput, cramp kaki, sakit belakang, sakit leher dan segala macam sakit lagi tapi kita semua seronok sebab at least kompeni masih lagi bermurah hati sponsor kita untuk main-main macam ni. Plus makan sedap empat kali sehari dan bekalan air 100Plus yang tak putus-putus.

No comments: