Thursday, January 28, 2010

Faizal Tahir

setiap kali dengar lagu baru Faizal Tahir di waktu siang mesti berangan-angan dan berharap agar Faizal Tahir akan menyanyi lagi di waktu malam waktu saya nak tidur. dan juga berangan-angan waktu tu saya dah siap-siap dalam comforter, dengan lampu tidur kaler pink bercahaya frost dan bila Faizal Tahir menyanyi lama-lama, saya pun tertidur lena.

tapi sebenarnya, pada waktu malam selalu tak sempat tidur dengan proper. mesti tertidur dekat hall dan dikejut oleh che amid lalu naik ke bilik dan terus menyorok dalam comforter sebab malu dengan tv sebab dia asyik tengok saya tidur padahal saya tak pernah tengok dia tidur.

dan bila Faizal Tahir nak nyanyi??

hari ni ada entri Faizal Tahir sebab seronok dapat beg dan risau bila demam bonda tak kebah-kebah dan excited nak balik masak makan malam. meskipun orang demam biasanya tak lalu makan, suami orang demam kan ada..

Monday, January 25, 2010

tentang kita

kalau kami berkumpul, tiada siapa yang kisah tentang jam. semua orang akan dengar cerita semua orang dan semua orang akan cerita hal sendiri pada semua orang. ramai orang pandang-pandang bila kita berkumpul. biarkan saja, kita tetap sama. kopi starbucks itu tetap panas. breakfast mcD itu tetap kenyang. sebab ia hanya tentang jalan-jalan yang berubah tapi bukan kita.

Wednesday, January 13, 2010

saya tak kesah demi chuck bass

sungguh terkeseima dan terkelu lidah bila lihat Chuck Bass dalam Gossip Girl. walaupun shah kata GG tu terlalu budak-budak dan tak sesuai untuk umur dia or dengan kata lain, umur saya juga..(hmmphh!!) tapi saya lansung tak kesah mesah. tetap jugak tercongok depan tv sorang-sorang sambil makan apple and tonton sendiri-sendiri. ego Chuck Bass itu terlalu macho untuk dilepaskan pandangan apatah lagi hanya seminggu sekali.


rena sekarang sudah memulakan misi kotak plastiknya. dengan dorongan dan laungan semangat dari sarjan-sarjan keroro, dia pasti berjaya. pasti!!

Monday, January 11, 2010

selamat tengok dunia

pagi sejuk dan dingin. monday blues dan ditambah dengan cramps yang menjadi jadi sejak semalam. sungguh-sungguh tak mengujakan untuk berpakaian kemas dan bekerja dengan efisyen.


tapi hari ni, dia baru sampai. mana boleh saya monyok-monyok.
welcome my dear lill girl n my lovely lil boy.


selamat tengok dunia!!

Tuesday, January 05, 2010

its a twenty ten!! (and orang-orang bawahan saya)

ok, apa yang ada dalam tahun ni

1. haiqal dah masuk darjah dua. bermaksud dia dah tujuh tahun plus jadi anak sedara saya. kami dah kurang bergaduh. tak macam dulu. dia dah belajar untuk mengalah malah kadang-kadang saya rasa macam saya sorang jer yang buli dia. saya mintak duit hari jadi dia pun dia bagi jer. tak perlu gaduh-gaduh or tanpa sebarang perjanjian untuk bayar balik duit tu.

2. anisha.. huhuhu. sebut nama pun dah ketar jari kelingking. tiada sebarang tanda-tanda perangai mengamuk dia akan surut. saya doakan dia dapat adik cepat-cepat. biar dia tahu langit tu tinggi ke rendah!! hahahaha

3. qashah dah makin montel. serius, kalau cucuk jari kat pipi dia, jari akan tenggelam. kepala punyalah berat sampaikan tiap kali saya berjaya tidurkan dia, mesti lengan saya kebas.

4. heri @ adik saya @ jejaka kapal minyak dah bekerja. saya dah merasa gaji pertama dia. yuhuuuu.. dah jarang menelefon sebab jadual kapal dia tak menentu. last dia telefon is minggu lepas and ajar saya term-term yang dia guna atas kapal. contoh : wing, trim, tangki, forward, backward, bla bla bla..