Thursday, July 23, 2009

sihat

two things today :

1. saya belajar tentang pemakanan yang sihat

2. juga bejar tentang bahasa-bahasa email yang 'sihat'


Wednesday, July 22, 2009

en rosenizam...

saya minta maaf!!

Friday, July 17, 2009

Bugs Bunny

setiap hari dijamu dengan alasan-alasan customer yang selalu saja menidakkan hutang-hutang mereka yang tertunggak sejak zaman kesultanan melayu dahulu

tak mengapa kakak mulut bising dan runcing.. nanti bila tiba tahun arnab, hutang-hutang itu akan lupus akibat pembakaran terbuka oleh Bugs Bunny.




so, kita vote for Bugs Bunny!!!!!

rena yang berangan dan berharap agar Bugs Bunny itu benar-benar wujud dan sanggup membuat pembakaran terbuka pada tahun arnab

juga berharap agar kakak mulut bising itu akan diam bila dia tengok Bugs Bunny membakar sampah.

Tuesday, July 14, 2009

j a u h

"kita takkan pernah jauh. perasaan jauh itu sendiri sebenarnya yang mendekatkan kita"

Thursday, July 09, 2009

dalam

dalam seronok-seronok sembang-sembang dan gossip-gossip dgn akak-akak sejiranan

dalam kelam kabut dan gundah gulana bila tersalah hantar reminder letter kat customer

dalam marah-marah kat customer yang tak sabar nak suruh clearkan nama dari blacklist

dalam sakit hati bila semua kerja saya kena siapkan sorang-sorang even ada teammate

dalam senyum simpul bila kena perli-perli dengan orang-orang berkenaan

dalam penat-penat ulang alik dari gombak ke shah alam tiap-tiap hari

dalam terhimpit himpit dalam tren tiap-tiap pagi nak sampai ke ampang park

dalam ceria-ceria bunga raya waktu terima pay slip

dalam rasa takut tapi puas hati bila saje-saje pending surat customer yang berlagak

dalam sibuk-sibuk carik lagu permintaan akak sebelah

dalam tengah gedik-gedik pasang lagu Hindustan time buat keje

dalam tengah-tengah khusyuk berchatting tiba-tiba bos datang dari belakang

dalam pening-pening bila tiba-tiba bos suruh tukar format report

dalam senyum-senyum siput bila bos puji sebab sempat siapkan semua report on time

dalam secara senyap-senyap lancar perang dengan orang bangunan sebelah

dalam gigih buat budget bulan-bulan setiap kali dapat gaji
...


rupa-rupanya.. hari ni genap dua tahun saya di sini. alhamdulillah….

Wednesday, July 01, 2009

cerita crush pada abang bomba saya

masih belum tamat. saya masih lagi crush pada abang bomba. hinggakan terbawa-bawa dengar lagu hindustan waktu buat kerja.

meskipun sakit gigi, tapi masih lagi boleh ber'chori chori chupke chupke' dengan orang sebelah.

dan bila ada release letter untuk abang bomba, rasa macam tak nak fax tapi nak hantar by hand. hahaha..


rena yang sedang diserang kuman-kuman gembira, seronok, happy dan excited di atas kegembiraan orang lain. dengan kata lain, orang lain punya happiness, rena yang terlebih excited.