Tuesday, June 30, 2009

sakit gigi

pagi-pagi dah diduga dengan sakit gigi. ini semua Cadburry Hazelnut punya pasal.




tapi siapa suruh habiskan satu bar sekaligus?

Thursday, June 18, 2009

audit 09

selesai cerita audit Sirim. puas hati yang menggila bila berjaya menangkis serangan-serangan puan-puan audit yang bertubi-tubi. sungguh kritikal bila dua orang bos dan dua orang puan audit berdiri disekeliling saya dan semuanya memandang ke arah pc saya yang comel dan genit (aww!!) oh, mama.. aku mau pulang!!

u..
i dah kata, i mesti kena odit kali ni. i siap mimpi lagi tau!! u jer gelak-gelak jer masa i cakap. sekarang padan muka. sila bayar hutang ‘bet’ kita secepat mungkin. oh, aku sudah terkenang kenikmatan 'the unlimited Baskin Robin'

kak yati..
fail simpan satu tempat ok!!! hahahahaha

kak zela..
akak la penyelamat odit tahun ni. yieehaaa!!!!!

Saturday, June 13, 2009

sabtu pagi

hujan




dan saya tengah serabut dengan seribu satu perkara










Friday, June 12, 2009

kem plkn di rumah che amid

sebelum itu, sila berikan tepukan pada lagu iringan untuk entri kali ini iaitu lagu Kasih nyanyian Hetty Koes Endang.

hari jumaat yang lebih tenang berbanding petang semalam yang penuh kecoh dengan masalah tersalah alamat. hari ini hari malas-malas. bos cuti. dua teammate saya bercuti. bos kecik pun bercuti. tapi sebenarnya kalau dia kerja pun, dia tak buat kerja sangat.

dua hari cuti konon-kononnya mahu rehat. kebetulan pula cik dyan datang bercamping dengan askar-askar wataniah dia. tak perlu banyak cerita. jejak saja kaki dalam rumah, anisha kecik tu dah mula menangis-nangis. mungkin tak biasa dengan rumah atok yang banyak tangga dan ada kipas bunga-bunga dan juga lampu lawa tapi tak pernah pasang sebab mentol dah terbakar.

komen haiqal : “adik tu comel. tapi dia busuk”

komen cik na : “anis.. gi tdur dalam viva. bising jer malam-malam.”


dua hari dengan haiqal dan anis, seperti dua bulan di PLKN. saya dan haiqal ialah pelatih PLKN. anisha pula jurulatih PLKN. semua arahan dia kena patuh. kalau tak, nanti dia menjerit sampai tumbang semua tiang-tiang lampu di sepanjang kem kami. sungguh-sungguh saya tension dengan suara jeritan anis. cik dyan, maafkan saya dengan pengakuan jujur ni. tapi bila dia mula menjerit, saya rasa umpama ada orang tengah gunting-gunting comforter saya. mana boleh!! itu jer satu-satunya kejadian yang boleh buat saya tidur dengan nyenyak setiap malam.

tapi bila dia tak menjerit, bila dia asyik nak dukung dengan cikna, bila dia main pejam-pejam mata, bila sekejap-sekejap dia buat mulut muncung @ mulut cinta dia, bila dia geleng kepala banyak-banyak kali tanda tak nak dukung and nak jalan sendiri dekat Giant, bila dia bercakap sorang-sorang dengan bahasa makhluk asing dia, bila dia suap makanan sendiri sampai comot muka dan baju, bila dia pakai spek biru rm1.90 dia…


alahai comelnya anisha ni…….

Thursday, June 11, 2009

maafkan kami.. jeng jeng jeng!!

entry mintak maaf pada kak zela.. sebab menghabiskan coklat Cadburrynya tanpa rasa was-was, segan silu dan sungguh tak malu

saya tak berniat pun nak habiskan coklat akak, selalunya kan saya makan sikit-sikit jer. tapi tadi bila saya perasan ada satu akaun yang surat remindernya dah tersalah hantar pada alamat lain, saya dah jadi macam ni. walaupun tadi bos saya dah memfitnah-fitnah saya konon-kononnya itu kesilapan saya, tapi semuanya dapat saya tangkis dan lawan balik sehingga saya berjaya menuding kesilapan itu kepada sistem yang kadangkala betul dan kadangkala tak betul, saya kira.

sedikit puas hati bila akhirnya dia bersetuju yang kesalahan ini bukan dicipta oleh saya. tarik nafas dan sila bangga rena.

tapi kan kak, saya tetap tak puas hati bila sistem ni jadi macam ni. sebab tu saya makan coklat akak sepuas hati.

kak, esok saya ganti coklat akak!!!


p/s: kak yati, akak pun bertanggungjawab atas kehabisan coklat kak zela ni. jgn nak lepas tangan jer!!!!

Friday, June 05, 2009

bagus???

alangkah bagus kalau untuk mengelakkan dari tersilap cakap atau sedikit ter'laser' pada seseorang, kita hanya perlu berus gigi. hmm.. motif: sebab logik kenapa kita bermulut jahat ialah kerana dalam mulut kita terdapat beribu-ribu bakteria jahat (read: refer iklan colgate) yang (konon-kononnya) mendorong kita untuk berbahasa jahat. maka, untuk mengelakkan dari berbahasa jahat, kita perlu menghapuskan semua bakteria-bekteria tersebut. caranya: berus gigi la!!






rena yang berangan setelah tersilap berkata-kata semalam..

Tuesday, June 02, 2009

kami dah berpisah

simpan semua cerita hingga basi, bukan sengaja tapi lansung tak punya masa.

buka blog hari ni, saya macam pening dan menyampah dengan warna pink. serius, saya rasa seperti memandang surat saman DBKL sebab lupa isi coins dalam mesin yang terpacak secara serius di tempat parking 'terpilih'. dan perasaan sangat-sangat tak suka warna pink ini mengujakan saya untuk menukar warna blog ini ke warna lain. hmm.. sebenarnya, bukan mengujakan tapi saya rasa ia lebih kepada mengarah. saya rasa seperti bakal kena hukum kalau tak tukar warna pink ini kepada warna lain. bukan saja blog ini yang jadi mangsa, beg pink saya juga dah lama gantung diri di belakang pintu bilik. baju-baju pink saya pun dah lama tak merasai kehangatan dan belaian lembut seterika stim cap ayam saya. and top of that, hair dryer saya yang warna fuschia pink itu pun dah lama tak berbakti. bukan sebab rambut saya dah pandai lap badan sendiri, tapi sebab saya lansung tak lalu nak menjamah hair dryer warna pink itu.

saya rasa, zaman 'pink' saya dah tamat.




ahhh... saya betul-betul berharap perpisahan ini hanya seketika.