Friday, May 22, 2009

seminggu dengan adek manis

saya rasa minggu ini paling panjang. betul-betul tak puas hati bila semalam baru hari khamis dan bukan hari jumaat. tapi adegan drama abang motor dan awek abang motor sewaktu jalan jam petang semalam umpama belon-belon panas berwarna warni yang menceriakan hari saya yang suram dan jemu.

“sayang, len kali u jangan makan banyak sangat yer. tengok ni, motor i nak panjat bahu jalan pun dah tak larat. tak bolehla nk merempit kalau mcm ni….”

sudahlah sepanjang minggu ini tiap-tiap hari bergaduh dengan adek manis. ada saja yang dia tak puas hati dan tak suka dan geli dan menyampah dan betul-betul sakit hati. dia selalu kata saya jual mahal sebab tak pernah ajak dia keluar pegi KLCC untuk tengok wayang (dia ingat dia boleh sampai dalam setengah jam dari Penang ke KL? sungguh-sungguh penuh dengan propaganda). dia selalu kata saya kecik dan masih lagi boleh beli baju di Kids Department. dia kata saya macam hamster dalam Wonderpet. dan bila dia mula berkelakuan sedikit baik, saya pula yang akan berperasaan tak berkenan dan tak suka dan terharu dan rasa macam nak jahit usus tambahan kat perut so that boleh makan banyak and tak perlu fikir pasal dia. dialah Godzilla yang perasan besar padahal anak Godzilla itu lagi besar dari dia. dialah paus sperma yang penuh lipid di badan tetapi selalu saja merasakan penyamaran dia sebagai anak ikan bilis itu berjaya. dia ialah cipan yang asal kejadiannnya ialah penyedut hampagas tapi secara tak sengaja disihir oleh ahli sihir lalu menjadi seekor cipan.


huh!!

Wednesday, May 20, 2009

its pink again!!!

warna pertama untuk blog ini tiga tahun lepas


Wednesday, May 13, 2009

cerita Hari Ibu 2009

it started with haiqal and the marvellous statement (yet not true) on friday

"mama, cikgu kata isnin cuti"


dan mama, lansung percaya dengan kata-kata haiqal
(read: mama ni tak boleh jadi pemberita. orang bagi statement, main ambik jer.. tak der plak nak tengok kalender or such)

dan bila mama sampaikan statement haiqal (yet not true) pada wan, apa lagi...

hari ahad tu, wan ajak semua orang pegi PD
(but of course atok yang kena drive sebab cikna bagi alasan cikna tak tau jalan. hahaha, bravo che amid!!!)

and haiqal...

setelah puas mandi laut, setelah puas kejar and gali anak ketam, setelah puas memenuhkan perut dengan nasi lemak wan, tiba-tiba ditanya secara tidak sengaja oleh cikna.

"betul ke qal esok cuti?"

sambil baring-baring atas towel cikna (towel baru okey!!!) dengan senyum lebar, dan kaki bersilang.. dia jawab

"eqal sekolah la esok... mana ada cuti"



haiqal... u rawks!!!

Tuesday, May 12, 2009

rasa

rasa macam nak menjerit
tapi suara saya tak kuat

rasa macam nak melompat
tapi kaki saya tak panjang

rasa macam nak menyanyi
tapi suara memang tak sedap

rasa macam nak makan pizza
tapi takut lemak makin membiak

rasa macam nak senyum lebar-lebar
tapi takut bibir terkoyak

rasa macam nak balik
tapi kena tunggu 5.30pm


huwaaaaaaa!!!!

Friday, May 08, 2009

random things I

sebab dah lama tak update.. saya bagi rumusan untuk kamu

hubungan saya dengan viva merah saya sudah melebihi setahun. kami sudah 'renew' perjanjian hubungan baru untuk setahun lagi disaksikan oleh JPJ dan Mayban Etiqa

en teruna bongsu sudah tamat pengajian. kini bersenang lenang di rumah 24jam sehari. remote astro kini beralih tangan. kini semua terpaksa tonton rancangan pilihan dia.

outing saya dengan tuan-tuan puteri hari itu, menghasilkan beberapa voucher KFC, sample produk Biotherm dan sehelai dress warna ungu yang cantik.

oh ya.. saya dengan rasminya telah mengumumkan cerita skandal saya yang selama ini menjadi rahsia kepada mereka

anis dah pandai berjalan. tapi masih belum cukup latihan, kata cik dyan

mat jan emailkan saya gambar terbaru dia.. tetap dengan baju hijau kegemaran dan memakai topeng death vader. kesimpulan: dia tetap gila macam dulu

sifat tamak saya semakin menjadi-jadi. meskipun baru saja membeli sehelai dress ungu, tapi saya tengah angaukan sehelai dress putih pula

aktiviti jalan-jalan ke pesta buku hari itu berakhir dengan lambakan novel-novel di dalam bilik tapi semuanya masih belum saya baca hingga sekarang

sejak isnin saya asyik mendengar lagu Mad World nyanyian Adan Lambert.. suara Adam ni rawks!!!

untuk tiga minggu saya hanya perhatikan dia. baru minggu lepas saya dapat dia. (read: dia = beg besar warna krim dengan bunga besar warna coklat)

Thursday, May 07, 2009

heroes

ini poster company. sebagai membakar semangat pada mereka yang berhabis tenaga manarik kabel di Tanjung Karang.

dan model-model di dalam poster tu... yup, semuanya staff TIME.

hmm, siapa kata muka macho jer boleh jadi model???

Tuesday, May 05, 2009

dan sebenarnya..

"adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta yang masih bersemadi untuk mu dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku"

- yuna~ dan sebenarnya

sebenarnya, saya benci bila sms saya tidak dilayan dan saya tahu dia sibuk dengan upacara makan-makan. dia hanya balas sms saya dengan smiley senyum warna kuning.

Monday, May 04, 2009

rumusan cerita keliwon minggu lepas oleh adik beradik saya

hantu pocong tu kedekut. ambik kain kapan sikit pun dah marah-marah. siap pegi mintak balik tu. huh!!