Tuesday, March 31, 2009

r a j u k

dia merajuk. belum sempat habis bersembang ditelefon dia terus talian dimatikan. aduih!!














haiqal.. haiqal...
takkan la pasal kereta shell pun nak merajuk dengan cikna....

Monday, March 30, 2009

sour to the sweet

"and I know sour, which allows me to appreciate the sweet"
~vanilla sky

Friday, March 27, 2009

lebih manja dan mesra

okey, ini bukan entri untuk mengagung-agungkan bahasa asing. tapi kamu banding saja dua perenggan di bawah. kedua-duanya adalah perenggan terakhir untuk surat yang sama cuma berlainan bahasa.


surat 1
Sebarang kesulitan adalah amat dikesali. Kerjasama anda amat diharapkan bagi meningkatkan mutu perkhidmatan kami. Terima kasih.

surat 2
We regret if this has inconvenienced anyone in the least but please rest assured that we only have your best interests at heart. Thank you.


saya rasa surat dalam bahasa inggeris ini lebih 'manja dan mesra'... siapa setuju, angkat tangan.

owh, ok.. saya faham. kamu sedang pegang mouse. sebab tu tak angkat tangan. ngee!!!

Thursday, March 26, 2009

jawab tag ...

... sempena hujan lebat dan saya sungguh 'blank' untuk menambah entri

1. put your mp3 player on shuffle.
2. press forward / next for each question.
3. use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.
4. no cheating!

jawapan saya :

1.How are you feeling today? One Last Breath - Creed

2.Will you get far in life? Karma - Alicia Keys

3.How does your family see you? To Be with You - Mr Big

4.How does your other half see you? Shizuka - Redline

5.Will you get married? Can’t Fight the Moonlight - Leann Rimes

6.What is your theme song? The Scientist - Coldplay

7. What is the story of your life? Graduation Song - VitaminC

8.What was high school like? Sehidup Semati - Juliana Banos & Indigo

9.How can you get ahead in life? Sway - Pussycat Dolls

10.What is the best thing about your friends? Because I’m A Girl - Kiss

11.What is today going to be like? Always - Bon Jovi

12.What is in store for this weekend? Tentang Seseorang - OST Ada Apa Dengan Cinta

13.What song best describes you? Fly Away From Here - Aerosmith

14.To describe your parents? Drive - Incubus

15.How is your life going? Dekat Padamu - Yusry KRU

16.What song will they play at your wedding? Leaving On A Jetplane - Fiona Apple

17.What song will they play at your funeral? A Long December - Counting Crows

18.How does the world see you? When I Came Around - Green Day

19.Will you have a happy life? Cinta Kita -Teacher’s Pet

20.What do your friends really think of you? Lara Hati- Katon Bagaskara

21.Do people secretly lust after you? Those Were The Days - Mary Hopkins

22.How can I make myself happy? Fly Me To The Moon - Diana Krall

23.What should you do with your life? Purnama Merindu - Siti Nurhaliza

24.What kind of career would be great for you? I Will Survive - Cake

25.Will you be happy? Deep Inside of You - Third Eye Blind

Wednesday, March 25, 2009

entri langit biru dan awan putih

normal kan...

bila ada pemangkin yang buat kita seronok, mesti hormon-hormon badan akan berusaha lebih gigih untuk menghasilkan satu atmosfera gembira di sekeliling kita. langit hari ini, cantik dengan warna biru. awan hari ini, comel dengan warna putih dan gebu-gebu. kan bagus kalau tiap-tiap hari langit dan awan macam ni..










nota kaki untuk cik eza:
kalau makan jangan cakap banyak-banyak, nanti liza blur

Friday, March 20, 2009

kisah sombong hari itu

jam 6.35am, baru saja saya membelok masuk untuk parking viva merah di lrt taman melati saya nampak dia. duduk di kawasan pejalan kaki. termenung. betul-betul menghadap viva merah saya. dia nampak kesejukan. kesian. cepat-cepat saya matikan lampu kereta. takut dia silau. waktu turun, saya tegur dia.

"hai"


diam


saya pandang dia.


"sakit ke ni?"


dia diam lagi


selepas itu dia mendongak. memandang saya


kemudian perlahan-lahan dia bangun


berjalan


meninggalkan saya





heeee... sombong betul kucing tu!!!

Thursday, March 19, 2009

saya dan dia..

.. macam main hide n seek.. mana-mana saja saya menyorok, pasti dia akan cari saya sampai jumpa

.. macam main kejar-kejar.. jauh mana saya lari, dia mesti kejar. meskipun dia penat, dia hanya berehat seketika sebelum menyambung balik untuk mengejar saya

.. macam memancing.. dia akan guna umpan sebagus mungkin agar saya tersangkut

Tuesday, March 17, 2009

dia pesan...

saya tahu lansung tidak adil bila satu kesilapan yang datangnya dari kita, tapi atas sebab-sebab terkecuali (atau yang selayaknya saya sebut faktor imuniti) kita terlepas dari tanggungjawab kesilapan tersebut. walaupun bukan sepenuhnya tapi, andai kata wujud skala tanggungjawab terhadap kesilapan ini, skala tanggungjawab kita hanya 3 daripada 10. dan the 7 out of 10 itu dilandaskan pada bahu orang lain yang mana atas sebab-sebab tertentu terpaksa memikul tanggungjawab tersebut. sungguh-sungguh tidak adil bukan? dan atas sebab-sebab tidak adil ini saya betul-betul merasa bersalah terhadap kumpulan 7 out of 10 ini.

tapi dia pesan..

“hidup ini kan roda. bila kita diatas, maka ada yang terpaksa berada di bawah. nak tak nak, diorang terpaksa menampung kita yang diatas. nanti sampai masa, mereka pula yang akan berada di atas. dan orang lain yang akan berda di bawah. dan kamu, suatu hari nanti kamu juga akan berada di bawah supaya orang lain boleh berada di atas. faham?”

hmm... tapi saya masih lagi rasa bersalah

Monday, March 16, 2009

request pada bulan dan bintang

bulan dengarkan lantunku
bintang temanilah aku
terangi gelap malamku
-penantian by kertas band



tapi andai bulan dan bintang tak pedulikan saya, tak mengapa. sebab saya tahu, dia tetap ada dengan lampu suluh dia untuk menyuluh malam saya...

Tuesday, March 10, 2009

salam

saya selalu hilang butir bicara bila berada disini. yang laju hanyalah juraian air mata..

salam takziah untuk dia..

Friday, March 06, 2009

kena culik

kisah katak kecil yang sedikit malang dah berakhir. sekurang-kurangnya dia tak perlu lagi melompat-lompat ke sini sana untuk mencari makanan (ini ayat penyedap hati sebenarnya). ada kisah baru. kisah sombong. tapi lain kali lah saya cerita. saya masih sedikit excited dan takut untuk kisah cuti tiga hari hujung minggu ini. mohon pada Dia, semoga semuanya dipermudahkan dan berjalan lancar, Insyallah....

mielia culik saya tengahari tadi. itupun dengan bantuan seorang kakak sepejabat dia. thanks yer mielia, nanti jangan segan-segan culik saya lagi tau...

Thursday, March 05, 2009

drama katak dan viva merah

semalam, ada katak kecil seronok melompat-lompat di tengah jalan menghampiri lampu viva merah saya dan tiba-tiba saja, tanpa saya sedar... saya dah pijak katak kecil tu.





para pelakon:
katak kecil : saya
viva merah : dia