Tuesday, December 29, 2009

bukan ilyana sorang yang ada impian

sebenarnya tengah malas nak buat kerja sampai keluar macam-macam alasan termasuk lenguh bahu pegang mouse lama-lama. walaupun dah cuba guna mouse dengan tangan kiri, masih juga tak mencabar. dan walaupun tahu yang esok akan ada banyak kerja kalau tak buat separuh kerja tu pada hari ni tapi tetap juga tak nak buat dan nak buat kerja lain. maka untuk impian pertama saya ialah saya tak perlu buat kerja yang banyak-banyak tu esok dan sampai bila-bila.

yang kedua ialah pakai heels 4 inci kegemaran dan lari laju-laju seperti nak kejar naik tren sebab dah 10 minit lambat dari waktu yang sepatutnya or lagi dramatic seperti nak menyelamatkan seorang budak kecik yang sedang kutip bola kat tengah jalan dan dia tak perasan ada kereta laju yang datang dari arah depan. selalunya kalau pakai high heels, automatic akan jalan sopan-sopan. motif utama ialah bukan sebab nak bagi orang tengok kasut tinggi tu atau nak bagi orang dengar bunyi tapak kuda hasil penangan high heels tu tapi sebab nak rasa ketinggian ekstra yang dialami ketika memakai kasut tinggi.

lepas tu mengimpikan panggil shah ‘shah’ dalam satu conversation telefon yang panjang. sebab mengikut perkiraan tahun, kami dah sebaya. so, macam kawan-kawan sebaya, kita panggil nama saja kan? tak perlu ada panggilan ‘abang’ or ‘kakak’. hanya ada beberapa hari untuk melunaskan impian ini. kalau tak dapat, kena tunggu tahun depan. tapi, tak mustahil saya kena panah petir kalau buat macam ni tahun depan. kena buat tahun ini juga.

lepas tu nak makan shushi. makan shushi. makan shushi.makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. makan shushi. kenapa? ini ritual birthday saya setiap tahun.

then, nak makan cheese cake. tapi setiap kali masuk secret recipe, mesti rasa bersalah pada diri sendiri dan juga lemak-lemak badan. rasa macam menduakan mereka.

urghh… mesti esok banyak keje. bawak bekal la so that tak payah turun beli lunch.

No comments: