Wednesday, August 05, 2009

membebel tak sudah-sudah

dari tadi menaip dengan harapan hasilnya ialah satu entry baru. tapi malangnya, selalu saja tekan key 'backspace' dan hasilnya ruang text ini kembali kosong.

rindu pada haiqal dan anis. rancangan hendak culik haiqal dan bawa dia ke penang minggu depan terpaksa dibatalkan. hendak culik anis, huhuhu.. saya surrender. budak kecik itu kalau dah mula menangis, lampu kuasa ultraman tiga pun boleh terbakar. saya tak mampu nak bayar gantirugi pada ultraman tiga. en teruna sulung pula tengah bersiap sedia nak jadi daddy. kakak ipar saya itu dah naik 14 kilo hasil dari mengandung lapan bulan. tak mungkin mereka berdua itu akan turut sama menikmati keindahan jambatan pulau pinang dengan awan-awan larat serta burung-burung gagak hitam yang berterbangan bersama-sama saya dan che amid serta bonda minggu hadapan. maka, saya sungguh kasihan dengan en teruna bongsu. sebab adik beradik dia yang lain seperti tak excited dan gembira meraikan hari konvo dia. hahaha..

tarik nafas

sebenarnya saya tak puas hati dengan orang-orang tingkat bawah sekarang ini. orang-orang yang HOD saya gelarkan sebagai 'id**t'. saya rasa itu kasar. tapi sesekali saya bersetuju juga dengan dia. kenapa? sebab walaupun sudah sebiji-sebiji huruf dieja membentuk nota panjang berjela, tapi masih juga mahu menelefon dan bertanya benda yang sama. ataupun sebenarnya panggilan itu hanya untuk bertanya khabar saya? hmm..

tak mengapa, kita tinggalkan saja perihal tak puas hati itu. mari kita baca quote ini beramai-ramai dan serentak. satu, dua tiga!!!


"Life is..
Leaving the house in the morning, dressed in clothes that you bought on credit card for work, driving through the traffic in a car that you are still paying for, putting in fuel that you cannot afford, in order to get to the job that you hate but need so badly so that you can pay for the clothes, car, fuel and the house that you leave empty the whole day, in order to live in it"



pandainyer...

3 comments:

mat jan said...

hahaha..
aku suka quote ni.

Shani said...

Quote tu not for me tho ^_^

Sabar ye sayang~

Kalau ada rezeki kita jumpa di tapak konvo nanti :)

rena said...

jan and shani..
aku suka korang. yeay!!