Friday, March 20, 2009

kisah sombong hari itu

jam 6.35am, baru saja saya membelok masuk untuk parking viva merah di lrt taman melati saya nampak dia. duduk di kawasan pejalan kaki. termenung. betul-betul menghadap viva merah saya. dia nampak kesejukan. kesian. cepat-cepat saya matikan lampu kereta. takut dia silau. waktu turun, saya tegur dia.

"hai"


diam


saya pandang dia.


"sakit ke ni?"


dia diam lagi


selepas itu dia mendongak. memandang saya


kemudian perlahan-lahan dia bangun


berjalan


meninggalkan saya





heeee... sombong betul kucing tu!!!

13 comments:

crunchyahcock said...

"..pastu dia mendongak kearah saya.." ceh!! wat mcm dia tu tinggi sgt hehehe

Shani said...

Nanti kalau "dia" tu bercakap balik (dalam bahasa manusia) kang, ada yang pengsan depan keta Viva merah pulak :p

13may said...

kamu sihat ker nih???

pagi pagi dah sembang ngan kucing...hehhe hehe

m i n e r a l . . . said...

sure kucing tu ckp..."sian demam rupanyer pemilik viva merah nie"...
jejejejje

Bunga Rampai said...

cutenya entri ni!

Kucing tu merajuk barangkali kerana Rena tak bawa ikan untuk sarapan dia :P

Salam :)

rena said...

crunchyahcock..
u dengki eh kaki u panjang sgt?

shani..
babe, me tak nak la dia cakap bahasa manusia, me nak dia tengok dgn pandangan mata yang berkilau2 dan manja jer.. *sayu

13 may..
hehe.. jgn risau may. saya cuma mengambil berat tentang dia. mcm saya ambik berat pasal awak.. hahaha

mineral..
memahami nmpak.. penah jadi kucing ke?
:)

bunga rampai..
saya pun makan ikan bilis jer pagi-pagi, mana aci kalau dia makan ikan..

salam utk kamu juga :)

jinggo said...

kesian kucing tu pagi-pagi lagi dah dengar org beleter.......
hihii....

chek ezza inchik man said...

kesian shek na erk...
mental rupenyer..
adeh la..
rupenye selama ni i duk lunch n borak ng pesakit mental..
adeh la...
poor me now!

rena said...

jinggo..
ni mesti selalu kena leter ni... *wink

chek ezza..
sebenarnya, semua ahli-ahli korum lunch yang lain juga sakit mental.

dah lama kami mengidam nak makan awak.. tapi x de masa yang sesuai jer lagi

hahaha

mat jan said...

aku suh bela oreo tak nak..

kan semua kucing dah tak sayang ko..

padan muka!!

rena said...

aku nak oreo bela aku

boleh?

mat jan said...

meh aku bela ko meh..

kuci kuci kuci...

norraien said...

waaaaaa..
saye ditipu..
ingatkan org hahaha..
rupe nyer kucing..
agagaga..