Wednesday, December 31, 2008

1 1 4

entri terakhir untuk tahun 2008. sedih? ah, tak perlu. ini bukan entri terakhir blog ini. cuma entri terakhir untuk tahun ini. minggu depan, saya update lagi. ramai dah mula bertanya apa azam tahun depan. soalan lazim kan? hmm.. apa yang harus saya jawab? saya sendiri pun belum tetapkan betul-betul apa azam saya tahun hadapan. tapi, secara bergurau saya suka bagi jawapan "tahun ni saya berazam nak kumpul anak sedara seramai mungkin" (saya dah kena cubit gara-gara bagi jawapan ini pada akak tea lady office saya) tapi saya suka soalan dia dua minggu lepas. tak perlu tunggu tahun baru, dia tanya saya waktu malam hari lahir saya "apa yang awak dah buat sepanjang tahun ni?" soalan pendek yang menjana untuk saya berfikir tentang sepanjang tahun 2008 ini tentang apa yang baik, apa yang kurang baik, apa yang jahat, apa yang tak betul dan apa yang tak patut saya lakukan. banyak sebenarnya. dan saya rasa sebelum saya fikir apa azam saya tahun hadapan, baik saya patah balik dan fikir apa yang saya dah buat sepanjang tahun ini. ok, paling dekat.. saya senaraikan apa yang saya buat hari ini:

tukar wallpaper pc saya. kini skrin monitor saya ada gambar ratusan i-pod berwarna warni yang disusun cantik dan membentuk imej berbentuk hati.

berjaya menghabiskan 2 tumbler besar air kosong. saya kini kembali obses dengan air kosong yang bergelen-gelen. semuanya selepas che amid spray tayar viva merah saya dengan air paip bertekanan tinggi dan hasilnya, tayar saya cuci sangat-sangat. maka, mengaplikasikan teori air yang banyak mampu mencuci dengan baik maka itulah sebab saya minum air kosong banyak-banyak dengan tujuan mencuci usus saya hingga bersih. ngee!!

saya makan nasi lemak di cafe dengan sambal yang banyak dan sedap. sudah berbulan-bulan saya ‘banned’ nasi lemak cafĂ© ini kerana sambalnya penuh dengan biji-biji lada yang besar-besar. (yer, saya sayang appendik saya. kamu juga, sila sayangi appendiks anda.) tapi hari ini sambalnya lansung tiada biji-biji lada yang teramat tidak cantik itu. hmm, akhirnya akak yang buat sambal tu dengar isi hati saya. *wink

saya hanya bermain-main di pejabat hari ini. lansung tak berjaya mengakses Time Billing System dan ini membuatkan saya seumpama terputus hubungan dengan semua akaun-akaun customer. maka semua panggilan telefon dari pihak bank mahupun sebarang enquiry dari customer service terpaksa saya abaikan sepenuh hati. saya perlu tunggu tuan putera dari ITD untuk datang dan menyelamatkan TBS saya dahulu. "encik putera, bila nak datang ni???"


penatlah.. boleh tak saya berhenti disini? tahun depan kita jumpa lagi. Selamat Tahun Baru!!!


Tuesday, December 30, 2008

tergoda dan memikat hati

antara sebab saya suka kerja di waktu orang lain bercuti ialah saya boleh extra fokus pada kerja-kerja saya. hasilnya, jam 4.30 saya berjaya menyiapkan report bulanan saya. itupun setelah saya mencuri dua jam pada tengahari tadi ke berjaya Times Square atas alasan mencuci mata dan terapi jiwa. dan lebihan sejam sebelum balik ini saya peruntukkan untuk menambah entri baru dalam blog ini.

ini entri saya yang ke 113 untuk tahun ini. saya tidak berjaya mengalahkan bilangan entri tahun lepas iaitu sebanyak 130. hmm.. kurang 17 entri. ini bukan petanda yang saya makin malas berblog, tapi ini tanda yang saya semakin sibuk dengan kerja-kerja pejabat tapi saya masih lagi gigih untuk mengupdate blog ini. (hehe, ini ayat penyedap hati sebenarnya) kalau saya sempat update satu lagi entry esok hari, maka saya ada 114 entri untuk tahun 2008.

tadi di TS saya jumpa satu snickers yang cantik. aduhai.. kalau bukan kerana t-shirt merah dia, confirm saya beli snickers itu. betul-betul memikat hati. meskipun saya tahu saya akan nampak tak tinggi dengan snickers itu, tapi saya rasa kaki saya begitu serasi dengan dia. warnanya sesuai dengan tone warna kulit, cutting dia sesuai dengan kaki saya dan bila disarung dengan jeans (yer, saya pakai jeans datang office hari ini), saya rasa cantik bangat. huhuhu.. terpaksa tunggu gaji bulan depan. ataupun... balik nanti saya mahu senaraikan siapa lagi yang belum berikan saya hadiah hari lahir. hehehehe.. *evil grin

Wednesday, December 24, 2008

the 3 musketeers untuk adik saya

saya hanya mahu pesan ini untuk adik lelaki saya yang seorang itu..

"jangan risau. the three musketeers akan terus menyokong kamu sampai bila-bila. dan kamu boleh berangan yang kamu itu d'Artagnan. one for all and all for one!!!"


oleh itu, sila pulang ke KL dengan segera dan jangan lupa bawa pulang sekali baju Padini belang-belang saya yang baru itu. yeay!!!

Tuesday, December 23, 2008

perasaan itu

meskipun saya kini sudah punya sebiji viva merah yang saya kira sudah cukup baik sebagai kenderaan berbumbung untuk saya berulang alik dari rumah ke pejabat (dan juga untuk segala acara-acara sosial saya), saya masih ingat cerita-cerita waktu saya membonceng motor ayahanda untuk ke stesen lrt. saya ingat bagaimana takutnya saya bila spring motor itu tiba-tiba patah (bukan saya yang berat ok!! tapi spring itu mmg dah lama tapi masih tak ditukar-tukar), saya ingat bagaimana saya dan ayahanda terpaksa berpatah balik bila hujan lebat di tengah jalan. saya masih ingat bila lutut kanan saya lebam kerana dilanggar kereta yang membelok tanpa signal. saya masih ingat lagi pedihnya kaki saya bila terkena ekzos motor hingga meninggalkan parut sebesar bola ping pong di betis. saya ingat lagi yang kadang-kadang saya sedikit berani membawa motor dan ayahanda membonceng di belakang. tapi itu hanya di dalam kawasan rumah. sampai saja di simpang keluar, ayahanda pasti suruh saya berhenti dan duduk di belakang diam-diam.

saya ingat semua cerita dan kisah tentang motor itu. semua cerita dan kisah yang hadirnya seiring dengan satu perasaan..

perasaan itu..

.. yang saya rasakan sekarang. bukan untuk motor ayahanda, tapi untuk dia.


bukan saya tidak bersyukur dengan viva merah saya. tapi mana boleh untuk saya melihat motor ayahanda itu dengan hanya pandangan kosong tanpa sebarang perasaan. sepertimana saya ingatkan dia tanpa sebarang kenangan dan perasaan...

perasaan itu..

Monday, December 22, 2008

syampu untuk beruang gothic saya

katil saya semakin sempit bila saya dapat seekor anak beruang coklat. comel? hmm.. boleh la. mata dia bulat, besar dan berwarna hitam pekat tapi sedikit terselindung disebalik bulunya yang tebal. saya panggil ‘anak beruang gothic’. tapi saya rasa.. beruang gothic ni tak cukup vitamin dan protein. sebab bulu-bulunya selalu sangat gugur. dan hari pertama anak beruang ini berada di dalam bilik saya, saya tak henti-henti bersin dan gatal-gatal hidung. lansung tak selesa untuk tidur. saya kira, saya perlu beli syampu anti-hair fall untuk beruang gothic ini.

Friday, December 19, 2008

percaya

makan tengahari hari ini meriah. saya makan pasta carbonara, salad, chicken wing, cheese baked meatball dan juga mushroom soup. banyak kan?

tapi percaya tak..

saya rasa perut saya masih lagi ada kosong dan boleh diisi dengan makanan-makanan lain bila-bila masa.

hmmm, sila percaya..

saya sememangnya makan banyak. ngee!!!

Thursday, December 18, 2008

365 hari

dalam 365 hari dalam setahun, ada hari isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat, sabtu and ahad.
so, sama juga dengan hidup. ada happy and sedih. berulang kali.
saya tak suka. tapi saya juga tak suka untuk berbuat apa-apa.
ah, merepek!!

Wednesday, December 17, 2008

17 dec 2008

hari ni hari matematik sedunia.

Tuesday, December 16, 2008

stella, its done!!

tag yang saya janjikan awal pagi tadi.

  • hari ini 16 dec 2008 ialah hari lahir kakak saya
  • saya hadiahkan body scrub untuk kakak saya sempena hari lahir dia tahun lepas
  • hari lahir saya tahun ini jatuh pada hari rabu
  • hari ni saya pakai high heels 4 inci. terus saya jadi tinggi. ngee!!
  • saya mahukan sport rim kereta warna merah dan hitam sebagai hadiah hari lahir saya tahun ini.
  • kad birthday favourite saya tahun lepas is a handmade card given by suri.
  • surprised birthday party? once. masa saya di matrikulasi. eh tak, twice. dua-dua masa saya student
  • saya kongsi birthday dengan kakak saya dan juga haiqal. (kongsi bulan sebenarnya)
  • lagu tema birthday saya tahun ini mestila lagu Happy Birthday
  • makanan special sempena hari lahir saya. hmm.. teringin nk makan sushi.
  • apa saya buat pada hari lahir saya tahun lepas. tengok Golden Compas
  • apa yang saya rancang untuk hari lahir saya tahun ini. saya nak pegi pet shop.
  • birthday saya 5 tahun yang lepas, saya dapat satu lilin yang besar berwarna pink dan berbau sangat wangi
  • 5 hadiah yang pernah saya dapat. Cincin Swatch Bjoux , 1000 pieces Jigsaw Puzzle, Bookmark, CD
  • pernah dapat hadiah yang sama dari orang yang sama setiap tahun? selalu. from citra. tiap-tiap tahun dia akan hadiahkan saya calendar company dia.
  • hadiah untuk diri sendiri? Starbucks 2009 Planner
  • any cake? White Chocolate Macademia from Secret Recipe
  • perasaan sekarang? normal
  • selalunya pada hari lahir saya, saya akan bercuti tapi tahun ni saya kena kerja
  • any comment pasal tag ni? saya jawab tag ini dengan penuh rasa keterpaksaan sebab stella dah dua kali remind saya untuk jawab tag ini

sekian, terima kasih

entri bersebab

ada 3 sebab kenapa saya update blog pagi-pagi hari ini.

1. sebab saya sampai awal di office. dan sepanjang 20 minit perjalanan itu saya disajikan dengan lagu-lagu yang best (hinggakan saya tak perlu tukar mana-mana siaran radio lain untuk mendengar lagu-lagu yang best)

2. sebab semalam satu hari saya 'down'. alasan: huhu, malu nak cakap. kamu baca saja apa yg saya tulis di bawah ni.
entri ini saya tuliskan pada 15 dec 2008. tapi sengaja saya tak uploadkan. sebab saya tak mahu saya lebih teremosi dengannya. saya terpaksa melawan kesedihan dan memujuk hati. saya tahu saya tak patut rasa sebegini. saya bukan tak dengar nasihat dia yang memujuk saya untuk bersabar dan jangan menyeksa diri. tapi saya juga manusia yang tak sempurna. saya juga penat bila terpaksa menjaga hati si A supaya hati si B juga terjaga sedangkan hati saya seperti tiada siapa yang jaga. (saya rasa..) saya betul-betul benci dengan perasaan ini. tapi saya hanya biarkan saja dia bermaharajalela..

ok, enuff untuk perasaan yang 'jahat' itu. semalam setelah disaiko dengan penuh konsentrasi oleh dia dan dicampur pula dengan ayat-ayat reverse psikologi (juga dari dia), hari ini saya dah ok. saya sudah mula merasa lapar dan teringin untuk makan twiggies dan aiskrim tropicana. 'i am completely ok'. (ini ayat pertama yang saya sms dia pagi tadi. not a good morning wish as usual)

3. and last but not least.. hari ini birthday cik dyan. diulangi BIRTHDAY CIK DYAN!!! semalam bercadang mahu menunggu jam 12 malam untuk wish dia. tapi jam 10.30 malam saya sudah tutup lampu bilik. hehehe, ampun yer wak. tapi perkara pertama yang saya buat hari ini sebaik saja bangun dari tidur ialah hantar sms untuk dia mengucapkan selamat hari lahir. wak, esok turn saya tau!! dan sempena hari ini birthday cik dyan, saya datang office hari ini dengan memakai blouse warna pink beserta cardigan yang juga kaler pink. sebenarnya ini blouse jalan-jalan tapi hari ni mood saya seperti bukan mahu datang kerja, tapi mahu jalan-jalan di tempat kerja. ngee!!

n untuk cik dyan a.k.a kakak saya, Selamat Hari Lahir yang ke ?? semoga dipanjangkan umur untuk lebih beribadat dan dimurahkan rezeki untuk lebih bersedekah. semoga dilimpahi rahmatNya dalam kehidupan sebagai seorang hambaNya, sebagai seorang anak, sebagai seorang isteri, sebagai seorang ibu, sebagai seorang kakak dan sebagai seorang kawan, semoga diberkati dalam segala setiap perkara yang awak lakukan dan semoga dimakbulkan setiap doa yang awak pohonkan dariNya. amiin..

saya kena tag. dan harus buat pada hari ini juga. nantlah, petang-petang sikit saya buat.

Monday, December 15, 2008

cerita cinta suri dan zailan

"malam tu aku mimpi. ada 4 orang jahat kejar aku. aku punyalah lari kuat-kuat tapi diorang pun lari kuat jugak. lepas tu sorang tu dapat tangkap tangan aku. aku rentap, lepas. n then aku lari lagi. tapi aku tak perasan yang dua orang orang jahat tu lari dari arah kiri n kanan aku. dua-dua pegang tangan kanan n tangan kiri aku. kuat wei, aku lansung tak blh nk lepas. lepas tu datang lagi dua orang org jahat tu. lepas tu diorang gelak-gelak tgk aku. aku try nak lepas, tapi lagi kuat diorang pegang. aku takut giler wei. tapi aku tak nangis. aku duk doa biar ada orang datang selamatkan aku. lepas tu aku dengar sumthing. aku tak tau bunyi apa. tapi bunyi tu buat semua org jahat tu terkejut n tercengang-cengang. masa diorang tgh carik-carik bunyi tu, aku rentap tangan aku kuat-kuat.. n lepas tu aku terjaga. lepas tu baru aku perasan, bunyi yang aku dengar dalam mimpi tu sebenarnya bunyi handphone aku. and orang yang call aku pukul 4 pagi tu is zailan"

cerita suri malam tadi. penjelasan panjang lebar macam mana dia akhirnya memilih untuk jadi teman hidup zailan. sedangkan dahulu, zailan itu ialah manusia yang paling dia tak suka, meluat, menyampah dan segala macam perkataan yang sewaktu dengannya.

sebelum saya sempat bersuara, dia sempat menambah

"aku tau mesti ko kutuk aku kan. sebab dulu aku punyalah benci kan si zailan ni, tp alih-alih aku kawin dgn dia. tapi kan, lepas sedar dari mimpi tu aku betul-betul rasa selamat. aku rasa Tuhan dah selamatkan aku dengan hantar zailan. n bila dengar suara zailan, aku rasa lega. aku betul-betul rasa yang Tuhan dah makbulkan doa aku selama ni."

suri dear, mana mungkin saya kutuk kamu. mana ada kawan kutuk kawan. (tapi saya tak janji yang saya tak akan gelakkkan kamu suatu hari nant *wink) in fact, i'm happy for you dear. and also, happy for zailan sebab saya rasa, doanya sejak beberapa tahun lepas akhirnya termakbul juga.

Saturday, December 13, 2008

entri ke 300 - gayan

dalam novel Hijjab Sang Pencinta, Sunan memanggil Haryani dengan panggilan 'puteri'. saya merasakan panggilan itu cantik, lembut dan sarat dengan emosi berkasih sayang. dulu gayan suka panggil saya 'tuan puteri' tapi dia sering ringkaskan tulisannya menjadi 'tun pteri'. apa kami sarat dengan emosi berkasih sayang waktu itu? oh, tidak sekali-kali. saya tahu itu hanya gurauan dia. sementelah saya yang paling muda di kalangan rakan-rakan pejabat waktu itu dan saya juga yang paling freshie, maka selalu juga saya meminta khidmat dia dalam segala hal. kerana itu, saya dipanggil ‘tuan puteri’ lagipun semua orang tahu gayan paling senang nak tolong orang. dia memang budak yang baik. tapi kadangkala gayan itu menggerunkan saya. ada waktunya, bila saya seronok-seronok bercerita dengan dia, dia akan pandang saya lama-lama dengan pandangan yang pelik hingga saya diam kerana takut. tapi selepas itu dia senyum, pandang ke tempat lain dan mula hisap rokok. saya selalu terharu bila saya ada bersama dia ketika dia merokok. dia akan ubah kedudukan agar saya di sebelah kirinya. kenapa? kerana asap rokok itu kebanyakannya dihembus ke sebelah kanan. waktu dia bercerita tentang jari kakinya yang putus sewaktu kemalangan jalanraya, saya tergelak besar. tapi suatu jumaat itu, bila saya terserempak dengannya sewaktu dia pulang dari solat masjid, mata sempat menjeling ke bawah. "huhuhu.. satu jari kakinya memang tak ada. tinggal separuh jer. " dan dia, seumpama tahu dimana jatuhnya pandangan mata saya waktu itu terus menegur "jangan tengok lama-lama. nanti jatuh cinta, aku tak tau" entah kenapa hari ini saya teringatkan kamu. mungkin sebab semalam menu nasi saya ada telur asin, itukan favourite kamu.

Friday, December 12, 2008

cerita pagi sejuk

pagi tu sejuk. itu hari kedua dia tumpang saya ke tempat kerja. sejak terpaksa menemankan makciknya (yang sekampung dengan saya) kerana pakciknya berkursus di luar negara, dia mengambil kesempatan ke atas saya. kejam. setiap pagi saya terpaksa membenarkan dia menaiki viva merah saya, terpaksa melayan dia berchit chat tentang hal ehwal dunia secara serius, terpaksa menghidu bau asap rokok Dunhill dia, dan banyak lagi keterpaksaan yang terpaksa saya relakan untuk dia. tapi saya sebenarnya tak kisah. dia tetap seorang kawan yang baik untuk saya. walaupun mulut dan jari laser dia tu kadang kala melampau-lampau, dia masih ingat untuk belikan saya Mopiko bila saya mengadu tentang muka saya berbintik-bintik seperti kena chicken pox padahal saya sebenarnya kena gigit nyamuk sahaja.
pagi yang sejuk itu, dia sudah siap menunggu saya di tepi jalan. bila dia masuk dalam kereta, dia mula sengih-sengih.

“ada sorang lagi nak tumpang kete ari ni”

belum sempat saya tanya, dia keluarkan sesuatu dari sling bag Braun Buffel dia. seekor anak kucing kaler oren. hello!!! beli beg mahal-mahal n then ko isi anak kucing dalam tu?????

“jumpa dpn rumah tadi. sibuk ngikut aku. aku ambik je lah”

dan dia mula bercerita itu ini tentang perancangan masa depannya untuk anak kucing oren tu. (dia namakan oreo) saya hanya mengangguk, bukan malas nak melayan, tapi saya yang drive ok.. kamu tak drive bolehla nak belek anak kucing. tgk mata dia kaler apa, tengok ekor dia brape inci, tengok hidung dia lembab ke tak. isk.. sampai di Shell, saya membelok masuk.
“isi minyak jap. tambah sorang penumpang ni kete aku dah berat. kena tekan minyak kuat sikit”

saya bergurau. saya ke kaunter, membayar. dia pula sudah menunggu di tepi pam. selesai. masuk dalam kereta, saya teruskan memandu seperti biasa. tapi sayup-sayup saya dengar suara oreo.

“mana anak kucing tadi? ko jangan, kan dia buat hal dalam kete sape nak basuh?”

“ala.. kalau dia buat hal pun, dia buat hal dalam beg jer”

saya jeling sling beg dia.. macam kosong jer. pelik. dia masih lagi dengan rokok. lansung tidak menghiraukan soalan saya tentang oreo. sampai di tempat dia mana dia harus turun, dia menunduk. mencapai sesuatu dikaki.

hmm, kenapa handbag saya ada kat bawah pulak?

“ni ha.. oreo kat sini.”

memang oreo di situ. di dalam handbag saya. (diulang : DALAM HANDBAG SAYA) siap berzip. hanya kepalanya saya yang terkeluar dari handbag saya.

** andai saya hidup di zaman kesultanan Melayu dulu, mesti ketua hulubalang tak memerlukan sebarang serumpit untuk mengumpulkan seluruh rakyat Melayu. jeritan saya waktu itu sudah cukup untuk menggearkan satu tanah Melayu.

dia hanya gelak besar. dia masukkan oreo dalam slig beg dia, meletakkan note rm10 dalam handbag saya. duit minyak, katanya. sebelum keluar sempat lagi mengacau,

“oreo, say goodbye to mummy. mummy baik kan sbb bagi oreo and papa tumpang hari ni.”
- cerita tentang komen mat jan dalam entry sebelum ini

Thursday, December 11, 2008

andes n the tag

Find a safe quiet place free of significant other, nosey meme makers, priests, nuns, all things religious and men in general.
semua orang busy dan lansung tak kisah dengan apa yg saya buat. so, work station saya memang memenuhi semua ciri-ciri di atas.


Take a photo of your handbag and the contents plus photos of your working cabinet and work station

Work station saya yang masih lagi tersusun kemas. lagi dua minit lepas entry ini diupload semua bertukar jadi Optimus Prime

Dump the content of your handbags in a pile.

Be brave and explain to your fellow bloggers what lurks inside the handbag

1. Pink wallet from Giamax
2. Nokia handphone for maxis number

3. Samsung handphone for celcom number
4. Kunci Viva Merah
5.Compact Powder
6.Thumb Drives
7. Lip Balm, Lipstick n Lip Gloss
8.Staff tag
9.Tissue
10. Card Putra LRT

What is the most important thing in you handbag?
mestila wallet. dalam tu ada ic, driving license, atm cards, ING card, credit card (yang masih belum dipulangkan pada tuan punya. ngee!!) a few name cards, a pic of me n bonda, rm notes and some coins

What is the most embarrasing thing in your handbag?
hmm.. nothing. semua normal saya rasa

What is the smallest thing in your handbag?
the two thumb drives. the white one i bought it at KLCC and another one i got from a Lucky Draw

Is there anything illegal in your handbag?
nope. saya seorang budak yang baik.

Tag other who might want to embarrass themselves.
sape-sape yang nak update blog tapi tak de idea, sila buat tag ini

Tuesday, December 09, 2008

permainan teka teki

kerja tapi dalam masih dalam mood raya. saya suka (dan senyum sorang-sorang) bila mendengar takbir raya di radio k.zela. saya rasa, saya lebih sukakan hari raya aidil adha kerana takbirnya sampai tiga hari. ngee!!
hmm.. sebenarnya, entri ini bukan tentang hari raya. entri ini sebenarnya entri sequel pada entry cik rebung dalam blog dia. dan hasil 'google mengoogle' waktu lunch hour, saya jumpa ini. so, ini untuk kamu yer cik rebung.. *peace!!


Tuesday, December 02, 2008

quote sakit hati

dia quote saya sebagai
“budak manja dan tak cukup umur yang berani tanya dia soalan tentang hidup”

tak cukup umur??!!

hello.. budak tak cukup umur pun hidup jugak ok. dan syukur alhamdulillah, budak tak cukup umur ini lahirnya setelah cukup 9 bulan. bukan seperti dia yang lahir pada usia 5 bulan dan saiz dia sewaktu dilahirkan hanyalah sebesar botol kicap kipas udang. tak cukup bulan dan tak cukup saiz piawai!!

ok, i know he's joking. but i'm still feel like stabbing his chest with a pen hundred times.

Monday, December 01, 2008

tag cik nelle berry

RULE #1 People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves. --> (I’ve choosed question #10)

RULE #2 Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
leave him. no point tunggu or berbuat sehabis baik ala-ala pengakap muda.

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
setiap kali keluar shopping, bila saja saya sebut “eee.. lawa nya” terus saja tokey kedai tu datang dengan senyum paling manis dan berkata “lawa? oklah, barang ini awak yang punya. awak boleh pilih kaler dan saiz yang sesuai di dalam” (senyum manis lagi)

3. Whose butt would you like to kick?
no one.

4. What would you do with a billion dollars?
berkongsi dengan semua orang yang penting dalam hidup saya

5. Will you fall in love with your best friend?
hmm… kalau dia pandai buat saya jatuh cinta pada dia.. tak salah kan? *wink

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
both. tp, cinta itu tak semestinya bersatu kan? maka, kalau mencintai itu mampu buat hati tenang dan selesa, tanpa menyusahkan sesiapa.. maka teruskan mencinta

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
hmm.. setahun, dua tahun. tak tentu.. saya akan tunggu sampai saya rasa penat dan tak berguna untuk saya terus tunggu dia

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
tak payah kacau lah.. kita pun tak suka kalau orang kacau kita kan?

9. What do you pray each day for your loved one?
semoga segala perkara yang saya niatkan untuk dia, segala ucapan yang saya ucapkan untuk dia, segala kerja yang saya lakukan untuk dia dan segala pengorbanan yang saya relakan untuk dia, seikhlas hati saya.. bisa buat dia bahagia, gembira dan selesa.

10. (I’ve delete the original question and change it with my question.)
What do you think about Friday?
Corporate Shirt (tp dah 2 mnggu turut-turut tak pakai) dan waktu rehat yang sedikit panjang (illegally)

11. How would you see yourself in ten years time
saya mahu pergi dan pulang saya dari tempat kerja dan kemana-mana sahaja dihantar dan dijemput oleh seorang driver.

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
hot black coffee and donut tanpa gula. serius, saya seumpama terbau-bau aroma donut panas yang digoreng sedikit garing..

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
cik nelle berry.. outspoken, berani, selamba. but i like her way (babe, buy me a Tropicana boleh?)

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
mana-mana pun boleh asalkan bahagia.

15. What’s the first thing you do when you wake up?
capai handphone di atas almari

16. Would you give all in a relationship?
hmm.. nope.

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
saya akan pilih siapa yang mak ayah saya suka.

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done
will forgive but won’t forget

19. Do you prefer being single or having a relationship?
tak kisah, mana-mana yang buat saya rasa bahagia

20. Your biggest mistake?
mistake.. tak der kot. semua benda tak betul yang saya buat selalunya jadi sebab untuk satu kejadian benda baik.

21. I’m tagging,
- tuan-tuan empunya blog private
1. amrin
2. roman
3. stella
4. suri
- tuan punya blog tak private
5. shani dear (sajer bg u penat jawab tag)