Monday, December 15, 2008

cerita cinta suri dan zailan

"malam tu aku mimpi. ada 4 orang jahat kejar aku. aku punyalah lari kuat-kuat tapi diorang pun lari kuat jugak. lepas tu sorang tu dapat tangkap tangan aku. aku rentap, lepas. n then aku lari lagi. tapi aku tak perasan yang dua orang orang jahat tu lari dari arah kiri n kanan aku. dua-dua pegang tangan kanan n tangan kiri aku. kuat wei, aku lansung tak blh nk lepas. lepas tu datang lagi dua orang org jahat tu. lepas tu diorang gelak-gelak tgk aku. aku try nak lepas, tapi lagi kuat diorang pegang. aku takut giler wei. tapi aku tak nangis. aku duk doa biar ada orang datang selamatkan aku. lepas tu aku dengar sumthing. aku tak tau bunyi apa. tapi bunyi tu buat semua org jahat tu terkejut n tercengang-cengang. masa diorang tgh carik-carik bunyi tu, aku rentap tangan aku kuat-kuat.. n lepas tu aku terjaga. lepas tu baru aku perasan, bunyi yang aku dengar dalam mimpi tu sebenarnya bunyi handphone aku. and orang yang call aku pukul 4 pagi tu is zailan"

cerita suri malam tadi. penjelasan panjang lebar macam mana dia akhirnya memilih untuk jadi teman hidup zailan. sedangkan dahulu, zailan itu ialah manusia yang paling dia tak suka, meluat, menyampah dan segala macam perkataan yang sewaktu dengannya.

sebelum saya sempat bersuara, dia sempat menambah

"aku tau mesti ko kutuk aku kan. sebab dulu aku punyalah benci kan si zailan ni, tp alih-alih aku kawin dgn dia. tapi kan, lepas sedar dari mimpi tu aku betul-betul rasa selamat. aku rasa Tuhan dah selamatkan aku dengan hantar zailan. n bila dengar suara zailan, aku rasa lega. aku betul-betul rasa yang Tuhan dah makbulkan doa aku selama ni."

suri dear, mana mungkin saya kutuk kamu. mana ada kawan kutuk kawan. (tapi saya tak janji yang saya tak akan gelakkkan kamu suatu hari nant *wink) in fact, i'm happy for you dear. and also, happy for zailan sebab saya rasa, doanya sejak beberapa tahun lepas akhirnya termakbul juga.

1 comment:

masaklemakrebung said...

kadang yang kita taknak sangat tu lah yang kita dapat... bila tiba masa yang kita tengok dulu timbul rasa menyampah tahap gaban.. dan geli tahap dewa.. tapi bila dah suka sumer rasa manis cam coklat yang akak bagik tadi.. warna coklat tua tak cantik.. n bila cair nampak cam geli je tapi sedapkan bila makan.. so... AWAS....