Tuesday, November 25, 2008

majlis kawin en teruna sulung-II

cik fateen dah bising-bising sebab lansung tak sabar-sabar nak tengok hantaran kahwin hari tu. sorry yer teen, tak sempat nak pass u the cd. (sebenarnya saya malas bangat nak memanjat tangga tinggi rumah kamu tu) ok, memenuhi impian dan harapan kamu.. saya post saja di sini.

gambar ini diambil waktu akad nikah. semua hantaran beratur macam nak ambik air milo free macam time kita sekolah rendah dulu. yang purple tu hantaran belah pompuan and yang kuning tu hantaran belah lelaki.

nak close up? ok.. kita tengok satu-satu..

ini bekas gelang untuk upacara batal air sembahyang

ini telekung n sejadah. tak reti nak buat bentuk lawa-lawa. bonda marah sebab tak buat bentuk love. hahaha..

jam tangan. huhu, keciknya tangan kakak ipar saya ni..

ini bekas untuk duit mas kahwin. nant duit yang berkeping-keping itu akan diikat dan diletak atas kotak kuning tu.

perfume. paling senang among all of the hantaran. taruk bunga, balut riben and letak je bedebab kat atas tapak tu.

ini hantaran-hantaran yang beratur untuk nyanyi lagu selamat pengantin baru. raga-raga kosong tu untuk isi coklat dan juga buah. n then ada satu lagi bekas untuk isi kek. but since the pics ni were taken 2 weeks before the big day, tak de la lagi kek nya. kalau ada pun, harus tinggal pisau saja.


so macam mana cik fateen? puas hati? sila ambil tahu yang hantaran-hantaran ni semua handmade ok.. tak de tempah-tempah dengan sesaper. so, kalau kamu mahu komplen apa saja pasal hantaran-hantaran ni, saya dengan tidak segan silu menjentik telinga kamu yang bertindik tiga itu. peace!!

5 comments:

mat jan said...

ni ko buat utk abg ko..

menurut jangkaan aku la kan..

kalau ko sendirik yg kawin, mesti ko letak bunga manggar kat setiap hantaran tu..

crunchyahcock said...

mat jan, jgn lupa patung teletubbies dan tiben yg kaler pink!!!

p/s; hang bila lagi jan?
p/s lagi; rena plak?

rena said...

jan..
apa kelas letak bunga manggar.. aku letak rafflesia terus la!!

crunchyahcock..
hmm, sejak bila bersekongkol dgn mat jan ni??? *konfius nyer saya

nellyberry said...

rasa mcm perkahwinan diraja saja, kuning dia tuh.

mat jan said...

ahcock,

aku rasa rena dah nangis dah kena kutuk ngan kita. patut la dia x bg aku tumpang viva merah dia ari ni

aku nk kawin ngan rena. tp dia tak nak..