Thursday, November 13, 2008

bila dia tanya saya pasal kawin

dia tanya : “kalau tunggu lagi 10 tahun boleh?”

saya jawab: “boleh. kita simpan duit banyak-banyak dulu then baru kita kawin. kita buat majlis kahwin best-best dan grand-grand. semua belanja kawin kita yang bayar, tak perlu sape-sape sponsor and tak perlu pening-pening kepala pasal duit sebab duit kita dah banyak masa tu. takpun, kita kahwin dekat-dekat nak pencen pun ok jugak. kita kerja dulu, simpan duit, buat harta. lepas tu, cukup umur 55 baru kita kahwin. lepas kahwin terus tak payah kerja. duit yang kita simpan tu kita buat pegi honeymoon. mula-mula kita pergi mekah and lepas tu kita pusing satu asia tenggara”



9 comments:

nellyberry said...

erm...erm...

tak tau nak komen ape

d.yan said...

simpan sampai sepuluh tahun ?...

lan7290 said...

bukan ke mu anok mok.....,

mat jan said...

padan la tu, dua-dua gila

rena said...

nelleberry..
hehe, jgn risau la babe. itu main-main je lah. saje suka-suka.

d.yan..
hahaha!! saya tahu mesti semua org x setuju kan? tp, saya sbnrnya saya pun x setuju jgak :p

lan7290..
isk, tu yg susah tu. klau ikut mok, menantu dia en noriman tu lah..

jan..
hehe, padan eh? tu lah.. aku pun rs mcm tu jgak. *wink

myfisol said...

macam x ikhlas je...

13may said...

sepadan sungguh :)

masaklemakrebung said...

hmmm.... meg, kang kalau termenopos cam na ? Susu, oat sumer tak jalan lah...

kalau cam tu abam amid, baik cepat2 nikohkan anak dara nih...

rena said...

myfisol..
bijak sungguh kamu 'reading between the lines'..

13may..
:)

cik kakak rebung saya..
hahaha.. jgn bising2.. nant dia sruh abg noris staedler masuk minang saya..