Monday, October 20, 2008

saya belum mahu kawin tapi andes dah tag saya

kena tag oleh cik puan andes. hmm, mentang-mentag dah kawin begitu gedik sekali kamu jawab tag kahwin yer. *wink

1) How old are you?
25 years 10 months and a few days (hehehe.. gigih tak nak ngaku umur 26 tahun)

2) Are you single?
i’m not engaged to anyone n not married to anyone yet. so, yes. i am single.

3) At what age do you think you’ll get married?
28

4) Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
him?? hmm.. insyallah kalau ada jodoh

5) If not, who do you want to marry?
hmm.. ustaz bujang belakang rumah kawan saya.

6) Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
traditional. ala-ala tuan puteri zaman dulu-dulu. takdenye bonda nak setuju klau nak buat garden-garden wedding ni..

7) Your ideal motif?
lima tona warna hijau yang berbeza

8) Where do you plan to go on a honeymoon?
no idea. tunggu MATTA Fair

9) How many guests do you think you’ll invite?
hmm.. 400+

10) Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
simple, tapi perlu ada sedikit elemen yang hebat-hebat dan mengancam

11) Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
traditional

12) How many layers of cake do you want to have?
cup cake boleh? so that boleh bagi sorang satu kat semua tetamu

13) Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
simple place - rumah mak ayah saya

14) When do you want to get married, evening or morning?
morning. waktu tu matahari, langit dan bunga-bunaga baru-baru nak nampak cantik

15) You’d rather have your reception outdoors or indoors?
indoors- rumah mak ayah saya

16) Do you like a grand entrance for your groom?
boleh jugak.tapi kalau tak de pun tak pe, bunga manggar pun dah ok. alah, kalau korang tak berkompang pun saya cam jugak dia yg mana satu.

18) Name the song/tune you’d like played at your wedding??
Aku dan Dirimu - Ari Lasso feat Bunga Cinta Lestari. hanya lagu ini ok. sila ulang sepanjang hari. kalau tetamu jemu, pedulikan. ini hari kawin saya.

19) Are you a morning person or a night person?
i can get up as early as 5am in the morning and i can stay up as late as 3am.

20) Do you want a solemn ceremony or a light one?
light

21) What age do you want to get married?
ini macam soalan saiko jer.. tadi dah tanya ni tanya balik. 28 la..

22) Describe your ideal husband/wife.
the one that suits with me and my family as well as i’m suits with him and his family

23) Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
makan pakai tangan. sudu hanya untuk ceduk lauk

24) Champagne or red wine?
air kosong, baik untuk kesihatan

25) Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
days after wedding. (nanti sape nak tolong basuh periuk2 besar tu weh..??!!)

26) Money or household item?
both

27) Who will pay for the bills?
dah kalau sama-sama pakai, sama-sama bayar la..

28) Are you ready for married life?
hmm.. belum lagi kot. saya masih tak cukup rm1k untuk pinang dia.

29) Do u think you will still be a virgin until u get married?
of course, InsyAllah..

30) Will u always be true to your wife/husband?
I will, InsyaAllah..

31) How many kids do u like?
3 sikit sangat.. 5 lah.. i don’t know why, but i prefer the odd number

32) A new house for a newly wed or an old one?
tak kisah.. yang penting, dalam rumah tu ada pelangi-pelangi yang bahagia dan ceria

33) Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
yup.. plus platinum wedding

34) What kind of cuisine would u like for ur wedding?
nasi minyak dan lauk pauk yang sewaktu dengannya. hmm, nasi putih pun ada jugak untuk pakcik-pakcik yang ada darah tinggi.

35) Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
hmm.. photo je kot.

36) Whose wedding plans would you like to know next???
1) cik nelle berry (sebab kami sama-sama orang Kelantan. erk, ada kaitan ke?)
2) cik cahaya mata. (jom pikir pasal kawin-kawin tanpa menghiraukan siapa pengantin lelaki
kita)
3) acctually nk tag Shani dear, tapi dia dah kena tag oleh andes. so, x pelah. me tukar dgn en
crunchyahcock!!!
4) en artisticklytouch (saje nak tau taste orang pulau *wink)








5 comments:

nellyberry said...

u saje-saja-saje-suka-suka-suka-tagged i kan!

ah...nyesal baca blog u tadi :(

i will do the tagging thing, when i am free ya...anyway, i'll back to kampung kota, kota bharu, kelantan this evening! sila jelous ^_^

amrin said...

hmmm.. soalan no 22.
saya suka jawapan awak *wink

crunchyahcock said...

dah jawab dah.... so! i ni 2nd option la!!!!

mat jan said...

confirm!! rombongan hujung bln dpn











kita gi aquaria dgn roman, naron n lena.

rena said...

nelleberry..
yer!! saya jeles sebab kamu boleh balik kota bharu. isk.. isk..

amrin..
ngee!!

crunchyahcock..
erk.. bukan 2nd, 3rd.
sbb lpas dia.. ustaz bujang.. lepas ustaz bujang baru u..

jan..
aku tunggu dengan malu-malu di sebalik pintu masuk aquaria