Tuesday, July 29, 2008

LAGI

perenggan pertama: Andes and the SPA
didedikasikan untuk bakal Puan Andes (isk, sangat-sangat tak sesuai nama ini) dengan ucapan, THANK A LOT ANDES!!! kerana dengan baik hatinya telah mendermakan sekeping kupon SPA pada saya (read: dan juga pada kawan-kawan pilihan hatinya yang lain) dan pada jumaat lepas saya, bakal Puan Andes dan juga Shani dengan gigihnya mengambil cuti untuk memenuhi tuntutan SPA free ini. well, i can say that the spa was great. yelah, sape tak suka kena pampered best2 mcm tu kan? mana tak great, hinggakan saya mendapat sore throat gara-gara kena kena stim selama lima belas minit dalam bilik ala-ala kebuk wasap itu dan harga coupon SPA ini bersamaan dengan 40 jam saya bekerja manakala sesi spa ini hanya berlansung selama 90 minit, bersamaan dengan 1 jam 30 minit. whoaaaa!! aan, lepas ni sila racun your hubby beli diamond ring lagi ok!!


perenggan kedua : The Hunted Bag
sebenarnya, dalam diam-diam kami meninggalkan Shani dalam bilik fitting room keseorangan. ini semua angkara andes yang men’drag’ saya ke bahagian kasut sukan. laju saja mulut mengomel “aan, kasut pink tu tak cantik la. macam kasut balet tapi nampak jari kaki. buruk!!” tapi bila saya berkalih pandang, aduih… kenapa mata saya jatuh pada rak beg itu?? tak suka betul! sebab balik saja petang itu saya asyik teringatkan shoulder beg tersebut. setiap kali saya melihat beg-beg yang bergantungan di hujung katil saya mesti saya terfikir kan bagus kalau ada satu beg warna putih bergantungan di situ. isk, beg putih ni betul-betul menghantui saya. dan bila semalam Haizad Rome tanya saya “petang ni balik terus ke ada nk gi mana-mana?” terus saya cakap “ada, nak gi MidV, beli beg”. hehehe.. dan petang semalam, keluar dari Midvalley saya dan Haizad Rome sama-sama menjinjing plastic beg Jusco. dalam plastic beg dia ada satu beg kasut warna maroon. dan dalam plastic beg saya ada satu shoulder beg. bukan warna putih. hasil hasutan Haizad Rome dan juga seorang budak di Penang itu. tiba-tiba beg putih tu bertukar menjadi warna pink. hmmm… kalau boleh, dengan rak-rak beg di MidValley tu pun saya nak beli.


perenggan ketiga : PLKN
ahad lepas saya gatal-gatal menjejakkan kaki ke kedai salon rambut. lima belas minit selepas itu saya keluar dengan rambut yang dipotong pendek. yaa!! saya potong rambut lagi. pendek hingga ke paras tengkuk. sekarang ni bila orang tanya kenapa potong rambut pendek sangat saya jawab “ saya nak masuk Khidmat Negara” ngee!!

3 comments:

crunchyahcock said...

khidmat negara???? penin la cik amid.

Aan Andes said...

Wahhhh u bought a baggg? Which one which one? Me tak puas hati sbb me coudnt remember, or me tak pernah tgk hahaha? But beg Fila putih tu mmg kawaiiii la Rena.

Wehhh upload la piccccc. Nak tgk beg pink! Giler pompuan okkkkk!! Mwahahahaha

Oh ya..thinking back, best jugak spa tu sbb steam bath tu kannn. But my entry dah biased sbb Cool buat tak best ok. Huhuhu me kecewa. Nasib baik kita punya ok.

Upload pic!

rena said...

ahcock..
tak per, dia dah mmg selalu pening2 dgn ank pompuan dia ni..

aan..
at 1st nk beli beg putih FILA tu. but then bila try2, jenguk2, pilih2 n pikir2... lastly me beli beg lain. FILA jugak, pink colour tp tetap kawai. (acctually me pkai pape pun kawai jugak kan?)
hahahaha