Friday, May 02, 2008

rena dah update blog!!

hmm.. lama kan saya tak update blog. bukan kerana dunia saya tak berputar. tapi kerana putarannya sedikit luar biasa lantaran ada tangan-tangan luar yang turut memutarkannya dalam arah yang berlainan hinggakan saya merasakan saya ini seperti seekor hamster (read: yang bulat-bulat dan gebu-gebu aka comel) kepenatan di atas treadmill yang berputar tanpa henti. “en otromen, sila tolong saya!!”

dua minggu yang saya kira paling memenatkan buat saya.

untuk dua minggu yang saya kira banyak merembeskan hormon keriangan hingga saya bisa senyum, senyum dan senyum tanpa henti.

untuk dua minggu yang saya kira juga yang banyak merembeskan hormon kesedihan hinggakan mendorong saya untuk bersedih dan menangis teresak-esak pada satu malam. yer, saya menangis dengan teruk untuk satu malam. betul-betul teruk. hinggakan sampai sekarang saya malu memikirkan hal itu kerana menangis seperti seorang anak kecil.

untuk dua minggu yang saya kira seperti ombak laut. sesekali melemaskan saya dan kemudiannya melambung-lambung saya.

tapi, walau apapun hormon yang keluar dari sistem badan saya ini, saya mahu kamu tahu..

saya masih ingat kamu. masih rindu kamu. masih tetap melawat blog kamu walaupun tak sempat untuk meninggalkan sebarang bahan bukti tentang kehadiran saya disitu. kamu tetap ada dalam dunia saya meskipun ia berputar laju dan tunggang terbalik seperti waktu sekarang. jangan risau, kamu tak akan lenyap masuk ke dalam perut bumi ataupun tenggelam ditelan ombak tsunami. saya akan pastikan kamu semua selamat dalam kubu bawah tanah saya. saya akan kunci rapat-rapat pintu itu.

hmm.. kenapa tiba-tiba saya merasakan seperti saya ini seperti seorang komunis yang menawan kamu dalam kem tahanan bawah tanah saya? hmm.. sila abaikan sepenuh hati.

11 comments:

Faizal said...

oh kasihan hamster itu :)

Shani said...

Dear, u know if u need a shoulder to cry, u can always count on us girls?

Jangan lah sedih-sedih...kadang-kadang its fun having life in a different pace (imagine kalau treadmill tu bergerak dalam kelajuan yang sama...mesti busan hamster yang comel tu ;) )

jinggo said...

pasai apa menangissss......???

rhapsody said...

u can count on us too(boys) hehe;p

myfisol said...

jangan di tawan lama2...saya juga ingin bebas..

CAHAYA MATA said...

hehehe...cik rina dah update...!!

butaseni said...

akhirnya.sebenarnya saya pun dah 2 minggu lebih.hehe

Aan Andes said...

Rena nanges naper?? Sape buli? meh me rotan?

Me pun hamster comei kan? :P

crunchyahcock said...

ngee...ngee...ngeeee.... hah! senyum la tu!!

rena said...

faizal..
hmmmphhh!! kesian kat hamster?? saya mcm mana??

shani dear..
thanx. i know i can count on u girls.. thanx again. mmuuahh!!

jinggo..
sbb ada orang pukul. jahat btul orang tu. tolong wak, gi pukul dia balik..

rhapsody..
hehehe... ;)

myfisol..
okey2.. saya dah buka pintu kem tahanan ni luas2. sila2..

cahaya mata..
yer, saya dah update. time kasih sbb datang sini.

butaseni..
meh saya tolong update meh..

andes..
u hamster?
aan hamster bulat2 comey.
hahahaha!!

crunchyahcock..
nangis pun salah. sengih pun salah.
lu pahal bro?

m i n e r a l . . . said...

lalalalalalalla