Friday, May 16, 2008

CINTA baru yang hadir

sudah tiga entri saya tuliskan dalam blog ini tentang dia. cinta baru. sejak tahun lepas lagi entri tentang dia sudah menhajdi sebahagian dari blog ini. sepertinya dia yang seorang ini betul-betul bermakna bagi saya. dan sememangnya benar. cinta yang baru ini begitu bijak mencuri perhatian semua orang hinggakan semua bagaikan terleka dan sedikit terlupa tentang cinta yang hadir sebelum itu dan juga cinta baru yang bakal bertandang penghujung tahun ini. pandai!!

ok, kita permudahkan cerita. Alhamdulillah, cik dyan a.k.a kakak saya sudah selamat bersalin hari ahad lepas. betul-betul pada hari ibu. ini bermakna, haiqal pun sudah dapat adik perempuan yang kecil yang comel. (read: hmm.. ada ke baby yang tak comel?) kalau abangnya Irfan Haiqal, adiknya ini Irna Anisha. itu nama dalam sijil lahirnya yang baru didaftarkan kelmarin. seiras dengan abangnya, mata sepet dan lansung tiada eyelids. hmm.. nanti mcm mana nk pkai eyeshadow ni anis?? anis, itu nama yang kakak putuskan sebagai namanya dalam keluarga. waktu itu saya baru berkira-kira mahu panggil dia isha. (read: sexy kan?) tapi atuk dengan wan pula, seperti sudah serasi dengan nama Irna. aduh.. banyak sungguh nama kamu yer.. tak mengapa, yang penting saya mahu dia sihat-sihat dan cepat besar. saya sudah rancang banyak perkara untuk dibuat bersama-sama dia nanti.

so.. to my dearest anis, welcome to the world sayang. kamu kecil sangat. pakai sarung tangan pun asyik tercabut. cepat besar yer.. nanti cikna beli gown yang comel2 untuk kamu.

n not forgotten to the big bro, haiqal.. cikna sayang abang banyak-banyak. sama banyak dengan baby anis. saya masih ingat hari ahad itu, dia tak banyak kerenah waktu menunggu mamanya di hospital. leka dengan kereta F1 Shell nya. sesekali mengeluh “lamanya adik ni nak keluar” dan bila berita kelahiran itu tiba, dialah orang yang paling seronok. asyik “yea!! yea!! dapat adik pompuan” tapi sejak semalam, dia dah mula merajuk bila semua orang asyik lebihkan si kecil itu. lagi-lagi bila di screen telefon ayah sudah tiada gambar dia, tapi gambar baby anis. kesian dia..

n to both of u, jangan nakal-nakal. pls behave. nanti kita sama-sama tunggu satu lagi cinta baru hujung tahun ini yer?

10 comments:

alan zed said...

hurm, bestnye dapat anak buah. saya pun tengah menunggu anak buah x kuar2 lagi nie. hehe.

CAHAYA MATA said...

emm..
selamat "menyertai" dunia ini baby anis yang comey...hehehe...

semoga redha dan rahmat Allah bersama-sama kamu selalu...(",)

crunchyahcock said...

fuu.......~~~~~

butaseni said...

oooooooooooo kalau mcm tu saya ada 9 cintalah hehehehee

Pegawai Khalwat said...

Cinta kucing?

Aan Andes said...

Ciknaaaaaaaa!!
Say congratssss to your siss!! And congrats to you too! Wah best la dah ada sepasang skrg ni

jinggo said...

ada lagi ke ujung taun ni,,??
hihihi....

13may said...

selamat selamat...

gambar takde ker???

tegezoot said...

saya cinta, cinta saya, saya cinta, cinta saya,saya saya saya, cinta cinta dan cinta! haha apa aku merepek nih?

bernard n. shull said...

i did a little research after you told me about your "thing", and if you want a way to make more money using your your blog you can enter this site: link. bye.