Thursday, November 01, 2007

difficult

“bila kita suka kat someone, nature itself will make it very difficult. i used to like someone so much, yea.. fate.. but we didnt make it through. something happen, and it makes me so sad”

itu kata dia, semalam. dalam emel. selepas dia mendapat tahu gadis yang dia suka itu milik orang lain.. *sigh

sejujurnya.. saya ingin bercerita tentang entry di bawah.. yer, entry bunny alias teddy alias koala alias kucing alias arnab dan apa saja nama yang diberi oleh kamu semua. tapi entah la.. setiap kata yang saya taip seperti tak kena, setiap ayat yang saya susun seperti pelik.. lalu saya padam kan semuanya.. nantilah.. suatu hari yang indah, saya cuba sekali lagi.

'suatu hari yang indah'
saya selalu gunakan ayat ini sebagai alasan bertangguh. tapi hanya untuk situasi tanpa kepentingan. contohnya: sebagai alasan untuk saya bertangguh untuk menceritakan kisah hati dan jiwa raga saya pada nawal atau sebagai alasan untuk saya tidak menelefon danial seperti mana yang dia minta. jahat bukan?? ah, biarkan.. saya mengaku, saya ini bukanlah gadis yang baik sepenuhnya.

tak mengapa.. bukan saya menolak. cuma ia sedikit difficult. tunggulah suatu hari yang indah..

10 comments:

nawal said...

u memang la dear..
sikit-sikit tunggu 'suatu hari yang indah'
sampai i pun dah terikut-ikut bg alasan tu kat zali
menci!!

alan zed said...

one fine day... bila yer? :)

butaseni said...

dalam hati ada dia,dan dalam dia ada cinta ada semua :D

rena said...

nawal..
menci me yer? tak pelah, me sayang zali lah mcm tu.. hahaha..

alan zed..
the sweet and fine day akan tiba.. insyallah..

butaseni..
macam lagu Ada - M Nasir..

Azhar Ahmad said...

Tak baik bertangguh tangguh ni

rena said...

azhar..
yer,yer.. saya cuba kurangkan penggunaan ayat ini yer.. insyallah..

nelly malas nak sign in said...

untuk bercerita tentang perasaan hati dan jiwa ni memerlukan masa yg betul2 sesuai bagi pencerita dan pendengar.

13may said...

takpa...saya sanggup tunggu suatu hari yg indah tuh :D

rena said...

nelly..
yer, betul kata kamu. maka sebab itu saya menunggu hari yang indah. ;)

13 may..
ngee.. jangan risau. hari indah saya selalu ada. tak perlu tunggu lama-lama.
apa pun.. terima kasih kerana sanggup menunggu..

jinggo said...

indahkan hari anda dengan berbagai cara yang anda sendiri rasa ia memang indah, tenang,cantik dan damai.............