Wednesday, June 06, 2007

menjadi bintang di langit

indah terasa indah
bila kita terbuai dalam alunan cinta
sedapat mungkin terciptakan rasa
keinginan saling memiliki

dan bila itu semua
dapat terwujud dalam satu ikatan cinta
tak semudah seperti yang pernah terbayang
menyatukan perasaan kita

tetaplah menjadi bintang di langit
agar cinta kita akan abadi
biarlah sinarmu tetap menyinari alam ini
agar menjadi saksi cinta kita berdua, berdua

sudah, terlambat sudah
ini semua harus berakhir
mungkin inilah jalan yang terbaik
dan kita mesti relakan kenyataan ini
Padi - Kasih Tak Sampai

saya seperti kehilangan kata untuk diungkapkan. seperti kehausan bait-bait ayat untuk ditulis. kosong. entah kenapa. saya digamit rindu. tapi entah pada siapa. saya merasa kehilangan. tapi sebenarnya tak pernah memiliki. umpama bermain-main di fikiran, tapi entah apa.

15 comments:

NezJoe said...

udah nonton video klip lagu ini?
sedih juga kan?

Kamu dalammood sedih?
ceria2 la ok!

-teringat bila berpeluang lepak dgn piyu - bertubi2 saya tnya itu dan ini.
hehehe

butaseni said...

kalau rasa jiwa awak kosong,pergilah ronda2 di petaling street lagi.mesti padat kepala otak hehe
salam mlm khamis.

tegezoot said...

Nakal apa macamni! Jiwang lagi rupanya...

- G O R O - said...

Jiwa Lara? Biasala norma2 kehidupan...

rena said...

nezjoe..
sudah. memang sedih.sob..sob..

butaseni..
petaling street itu hanya memadatkan mata dan telinga saya..

tegezoot..
hmm.. budak nakal tak boleh nak jiwang ke? uhuk.. uhuk..
iyelah.. iyelah.. saya berhenti jiwang untuk hari ini. kembali nakal seperti biasa.yieeehaaa!!!!

- g o r o -..
hmm.. betul. setuju dengan kamu.

- G O R O - said...

Saya LInk kan anda? Boleh?

rena said...

boleh saja..
sila-sila. trime kasih. nanti saya link kamu juga yer. boleh?

jinggo said...

apa nak kata ha..........
mendayu-dayu la pulak......
aaarrhhhhhh.......
persetan dengan itu semua.....
kalau di pikir..........
kalau di kenang........
apa pon tak leh buat........
ceria-ceria kan hidup anda....
bila ceria nak buat apa pon boleh.....

kembali nakl...........

wwaaaarrrrhhhhhhaaahahahahaahhhhaaaaa..............

majulah sukan untuk negara..........

hi hi hi hi..........

rena said...

jinggo..
hehe.. majulah sukan untuk negara.

kan best kalau ada sukan tarik upih..

go go power rangers!!

chot said...

lagu padi ni pun aku suka..melodi yg indah..

- G O R O - said...

Boleh..sila

butaseni said...

salam,
makan mcd tak ari ni?

rena said...

chot..
melodi indah. suara penyanyi pun sedap. itu yg buat saya terbuai-buai..

- g o r o -..
terima kasih ya!!

butaseni..
salam untuk kamu. tiada mcD. smalam semua org makan nasi kandar.nasi mereka semua warna oren kuah kari. hanya nasi saya warna putih.

butaseni said...

salam balik,
nak tau rahsia nasik kandar?
kenapa rasanya berbeza di setiap negeri?

bintang hati said...

nanti saya cari lagu nih...

promise...ok...

emmm...