Saturday, June 09, 2007

dia.. game ASTRO.. dan saya

semalam kakak datang. hero kecil itu awal-awal lagi sudah bersembang. tidak sempat masuk ke dalam rumah. di muka pintu dia sudah sibuk bercerita tentang terowong SMART yang baru itu. terbawa-bawa hingga ke dalam rumah. saat di hadapan tv, mulut becok pula bercerita tentang game ASTRO yang terbaru pula. sambil memegang remote ASTRO, mulut tetap becok "tekan kat cini.. (no 2) pash tu.. tekan cini (angka 0).. pash tu.. tekan lagi" tada!!! saya lihat di screen tv saya mula ada message "Loading Game". terus saya ambil remote dari tangan dia. "kat umah wan tak leh main game. nanti atuk ngan wan nak tengok berita. cik na tak de duit nak bayar astro lebih-lebih"
dia sudah mula senyap. cuba merampas remote dari saya. pergelutan kecil terjadi tapi saya kan cekap. akhirnya, tangisan hero 5 tahun itu kedengaran juga. sudahlah di tengah-tengah malam. kuat pula. seperti biasa, wan yang akan memujuk. memeluk dan berjanji macam-macam. belikan pisang la. belikan kereta mainan la. saya pula.. hmm.. saya buat apa?? saya main game ASTRO. yieeehaaa!!!

16 comments:

tegezoot said...

Awak sama macam saya, tak suka budak nakal!

jinggo said...

har har har har har.......

macam sama saja ngan budak tu......

hi hi hi hi hi hi hi hi.......

butaseni said...

cik na yang kejam hahahha

d.yan said...

cik na ngan abg ...jauh teringat dekat bergaduh

mat jan said...

ko ni.. tak abis2 nakal. suka sangat gaduh ngan budak kecik. aku ajak 'gaduh' ngan aku tak nak.. hahaha..

rena said...

tegezoot..
hehe..saya suka kacau budak nakal.

jinggo..
ha ha ha ha
hi hi hi hi
ho ho ho ho

butaseni..
hehe.. kejam sikit jer. sbb saya tahu, nant akan ada org utk pujuk dia..

d.yan..
saya kira..itu yang dinamakan serasi.kalau tak, kitorang takkan kongsi lampu tidur yang sama. hehehe..

mat jan..
keji!!

- G O R O - said...

Kanak2 hanya PEmikir TUlen yang wujud di dunia ini. JUJUR

NezJoe said...

Siapa yang nakal?
kamu atau anak kecil itu?

hehehhe..
kompetitif juga kamu ya?!

kamarul said...

teringat anak saudara aku pulak. rindu sehhh...

Pegawai Khalwat said...

Aku tengok doku SMART kat ASTRO.

crunchyahcock said...

ngan bdk umo 5 thn pun jdk nk gaduh

butaseni said...

pernah main main serang dan sembunyi nama dgn diorang tak?

Aan Andes said...

Rena jahat! hehehe

rena said...

- g o r o -..
juga pengkritik yang paling ikhlas..

nezjoe..
dia yang nakal!! saya tak pernah nakal.(mujur saya bukan pinochio)
hehehe..

kamarul..
saya juga rindu kan haiqal. rindu untuk menyakat dia. ;)

pegawai khalwat..
kamu suka main sudoku eh? saya juga!!

crunchyahcock..
bukan bergaduh. saja menyakat. sikit sajer..

butaseni..
serang dan sembunyi nama? tak pernah. kamu pernah? ajar saya boleh? :)

aan andes..
eleh.. mcm la dia tu baik sgt. hahaha!!

Sunan_Jati said...

wah brutai betui hang nih..!

rena said...

sunan_jati..
sikit jer..
tak banyak. .
betul..
tak tipu..